Derfor er ren argan olie det bedste

Når du køber produkter med arganolie, er det vigtigt, at du vælger dem med ren arganolie. Det er langt sundere og mere nærende for dit hår. Læs her om, hvordan du kan være sikker på at finde produkter med ren arganolie.

ren argan olie er bedst
Udgivet 01.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis man er gået på jagt efter argan olie i fysiske butikker, så kan det betale sig lige at kigge varedeklarationen grundigt igennem, for i mange tilfælde så vil det ikke bare være ren argan olie, men derimod et blandingsprodukt, og ofte ses det, at selve argan olien udgør en meget lille del af det egentlige produkt.

Blandingsprodukter behøver ikke i sig selv at være en dårlig ting, hvis der for eksempel er tale om olie til håret, så kan producenterne have tilføjet andre elementer til olien, som blot vil gavne og gøre produktet bedre. Men hvis det helt specifikt er den helt rene argan olie, som du leder efter, eller hvis der eksempelvis er nogle konserveringsmidler, såsom parabener, som du ikke kan tåle, så tjek varedeklarationen igennem, for nogle produkter vil skilte med at være ren argan olie, uden egentlig at være det.

Hvad kendetegner ren argan olie?

Helt ren argan olie og jomfru argan olie indeholder ingen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, da olien i sig selv er et 100% rent naturprodukt, og grundet dens høje indhold af antioxidanten

E-vitamin så kan olien holde i et par år efter, at den er blevet presset, hvilket altså betyder at olien er selv-konserverende, og konserveringsmidler er dermed overflødige.

En god regel, hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om ren argan olie, er dermed lige at tjekke varedeklarationen for diverse konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Hos helt ren argan olie vil der i varedeklarationen kun stå en ting, nemlig Argania Spinosa Kernel Oil.

En anden ting, som er god at vide, er, at rene argan olier, som skilter med at være ”fri for parabener”, blot er et salgstrick, idet ren argan olie som tidligere nævnt aldrig indeholder konserveringsmidler, og hvis en argan olie indeholder parabener, så er der altså tale om et blandingsprodukt

Fordelen ved ren argan olie er, at man arbejder med et helt rent naturprodukt, som plejer hud og hår m.m. på en naturlig og skånsom måde, hvor man slipper for skadelige og hormonforstyrrende kemikalier og stoffer, som ofte er at finde i pleje- og stylingprodukter.

De fire former for ren argan olie

Der findes flere forskellige former for ren argan olie, idet argan kernerne som tidligere nævnt kan presses på flere forskellige måder. Overordnet set skelner man mellem fire forskellige typer af argan olie, men der kan findes flere varianter.

Rå og ufiltreret argan olie

Den første type er den helt rå og ufiltrerede argan olie, som er den mest naturlige argan olie på markedet, idet den har bevaret flest mulige egenskaber fra argan kernerne.

Dette betyder dog også, at der kan forekomme bundfald ved denne type argan olie, og derudover er denne type argan olie meget kraftig, og den kan derfor forekomme lokalt irriterende, hvis man har følsom hud, og olien bør derfor heller ikke benyttes på børn. At olien er kraftig er dog en fordel, hvis man døjer med meget tør hud, eller hvis man eksempelvis lider af en hudsygdom såsom psoriasis, der kræver ekstra pleje.

Filtreret argan olie

Den tredje type er den filtrede argan olie, som modsat de to forrige typer er en helt klar olie uden bundfald. I denne type argan olie er alle de kraftige stoffer sorteret fra, og derfor kan den også anvendes af alle, hvilket altså også inkluderer folk med sart og følsom hud. Den filtrerede argan olie er ikke ligeså kraftig som de rå argan olier, men den er stadig meget effektiv.

Delvist rå argan olie

Den anden type er den delvist rå argan olie, som bliver produceret på næsten samme måde som den helt rå argan olie, hvilket vil sige, at olien heller ikke bliver filtreret, men til gengæld så tappes olien først, når bundfaldet har lagt sig, hvorfor den delvist rå argan olie er lidt mildere end den helt rå olie. Selvom olie af denne type er mildere, så vil det stadig frarådes for folk med følsom hud at anvende netop denne type af argan olie.

Deodoriseret og filtreret argan olie

Den fjerde type er den deodoriserede og filtrerede argan olie, som er af samme kvalitet som den almindeligt filtrerede olie, men her er argan oliens specielle duft blevet fjernet, hvormed oliens duft er blevet neutral. Argan oliens naturlige duft fjernes enten kemisk eller gennem andre former for deodoriseringsprocessor. Den eneste forskel på den filtrerede argan olie og den deodoriserede argan olie er dermed duften, og hvis man ønsker en neutral duft, så er den deodoriserede argan olie klart det bedste valg.

Alle de fire forskellige former for argan olie er alle kendetegnet som værende ren argan olie, men den filtrerede argan olie er den mest normale form. Man kan desuden argumentere for, at jo mindre der er blevet gjort ved olien, og jo mindre den er blevet filtreret, jo mere effektiv vil olien også være, da den vil have bibeholdt flest mulige egenskaber.

Hvor kan man købe ren argan olie?

Ren argan olie er i sig selv ikke så svært at få fat i, men det er som tidligere nævnt mere et spørgsmål om at være sikker på, at man har fundet et produkt, som udelukkende indeholder argan olie, og dermed altså er helt ren argan olie.

alle de bedste produkter

I diverse fysiske butikker kan man sagtens finde frem til ren argan olie, dette for eksempel i Matas, som også har en webshop www.matas.dk, hvor man både kan finde normal og økologisk argan olie. Ren argan olie kan også erhverves online i diverse webshops, men her skal man være opmærksom på, at prisen kan svinge meget fra mærke til mærke, hvilket ikke nødvendigvis har nogen sammenhæng med kvaliteten af olien.

Som sagt består ren argan olie kun af argan olie, så det eneste, der bestemmer kvaliteten af olien, er de kerner, som er blevet anvendt, samt hvilken metode, der er blevet anvendt til at presse kernerne med. På hjemmesiden www.billig-argan.dk kan man finde flere forskellige mærker, størrelser og typer af argan olier, så det er nemt at sammenligne de forskellige olier, således at man kan finde lige præcis det, man leder efter. På websitet www.shop.cosmos-co.eu/da kan man ligeledes finde helt rå argan olie, og det både som helt normal og som økologisk argan olie.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5