Skæl i øjenbrynene

Lider du af skæl i øjenbrynene, vil du helt sikkert være opsat på at slippe af med dem så hurtigt som muligt. Der findes dog ingen behandling, kun metoder til at holde sygdommen nede på.

skæl i øjenbrynene
Udgivet 19.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Skæl i øjenbrynene kommer oftest i forbindelse med skæleksem, hvis medicinske navn er seborrhoisk dermatitis.

Det er i Danmark meget udbredt, og op imod 30 procent af voksne lider af denne type eksem.

Skæleksem kan komme i områder på kroppen med talgkirtler, og for de fleste vil det komme i hårbunden og i ansigtet, og dermed i nogle tilfælde i øjenbrynene. Det kan dog også i meget slemme tilfælde komme på bryst og navle, i armhulerne, på ryggen, eller i skridtet.

Hvorfor får man skæl i øjenbrynene?

Man ved stadig ikke helt 100 procent, hvad årsagen er til skæleksem og dermed skæl i øjenbrynene, men der er dog nogle forskellige faktorer man ved kan have en indflydelse.

Som sagt kommer sygdommen i talgkirtlerne og er dermed et resultat af øget talgproduktion. Talgproduktionen er højere under puberteten, da produktionen af mandlige kønshormoner er højere. Derudover vil eksemen blive værre når immunforsvaret er under pres, og typisk vil det også blive værre om vinteren.

Skæleksem kan ofte ses på at der dannes hvide flager eller rødme i det påvirkede område. Ved skæl i øjenbrynene, kan det ofte sprede sig til området omkring munden, kinder og panden.

skæleksem produkter ansigtet

Pakke mod skæleksem i ansigtet og hovedbund

Indeholder lerbaseret Face Mask, den nænsomme Face Wash, den dybderensende face tonic og den beskyttende Face Cream. Brug rabatkoden “abc10f” og få 10% rabat.

10% rabat med "abc10f"
9.5score
Ad

Hvad kan man gøre for at slippe af med problemet?

Desværre er skæleksem en kronisk sygdom, og derfor ikke noget man kan slippe helt af med. Der findes dog flere måder, hvorpå man kan holde det i ro, og i det fleste tilfælde dæmpe eller komme af med nogle af symptomerne.

Man kan købe flere skælshampoos og cremer der, i de flere tilfælde, kan fjerne hudsvampen og dermed også skællen, men det vil som regel komme hurtigt igen. En læge vil kunne give medicinske shampoos, cremer og tabletter. I slemme tilfælde er en mere fast behandling nødvendig for at tage hævelsen.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5