Kan man få uro i benene af stress?

Hvis du lider af uro i benene, har du måske oplevet, at det bliver værre, når du er stresset. Selvom det ikke er blevet bevist, bliver stress og uro i benene koblet sammen. Men hvad kan du så gøre ved det?

uro i benene stress
Udgivet 30.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Forskerne ved endnu ikke, om uro i benene kan udløses på grund af stress, men mange oplever, at deres uro i benene bliver værre, når de er stressede. Meditation, yoga og tai-chi kan virke afstressende.

Uro i benene er en ubehagelig lidelse, hvor du føler en kriblende eller stikkende fornemmelse i benene, der gør, at du er nødt til at bevæge dem. I nogle tilfælde kan der endda være tale om en sviende eller en smertefuld fornemmelse. Du vil som regel være forstyrret af uro i benene, når du hviler dig, og når du skal til at sove. Der er derfor mange, der sover rigtig dårligt, når de lider af uro i benene.

Der kan være mange forskellige grunde til, at du får uro i benene. Det kan være mineralmangel, anden sygdom, medicin, graviditet eller uforklarlige årsager. I perioder hvor du er meget stresset, vil du som regel opleve, at din uro i benene bliver værre.

Video: 10 hurtige råd mod stress

Der er ikke lavet forskning i, om stress i sig selv kan forårsage uro i benene. Lige meget hvad er det dog vigtigt, at du får dit stressniveau ned, så du slipper for den ubehagelige uro i benene. Når du sover dårligt om natten, er det med til at gøre, at du bliver mere stresset. På den måde kommer du ind i en ond spiral.

Mod trætte og urolige ben

Har du tit hævede, tunge eller trætte ben?  Undgå dette samt benkramper, kløe og uro i benene med Aesculaforce Forte. Det er et godkendt naturlægemiddel til behandling og lindring af de gener, et svagt venekredsløb i benene ofte medfører

99 kr. (spar 50%)
Ad
berthelsens magnesium

Magnesium virker effektivt mod uro i benene

En række forsøg udført i 2017 indikerer at magnesium sammen med B6-vitamin har en positiv effekt mod uro i benene. Vi har talt med flere personer, som er ramt af lidelsen og 9/10 bekræfter den positive effekt af magnesium og B-6. Vi anbefaler Berthelsen Magnesium 600 med 240 piller.

Læs mere
Ad

Yoga og meditation hjælper mod uro i benene på grund af stress

Oplever du, at din uro i benene bliver værre på grund af stress, er det først og fremmest vigtigt, at du bliver mindre stresset. Nogle gange ved du, hvorfor du er stresset. Det kan være, at du er presset på arbejdet, eller at der er sygdom i familien. Hvis du har mulighed for at skære ned på dit arbejde eller finde en anden måde at mindske dit stressniveau på, er det det første skridt på vejen.

Mange har også gode erfaringer med at dyrke yoga, tai-chi eller med at meditere. Det er med til at give dig nogle redskaber, så du ikke føler dig så stresset. Meditation er noget, som du kan gøre stort set alle steder. Find et roligt hjørne, luk øjnene og slap af.

De rolige bevægelser og øvelser, som du laver, når du dyrker yoga eller tai-chi, kan også være med til at få dig til at slappe af. Du kan lave øvelserne derhjemme eller gå til det på et hold, hvor du bliver trænet i det.

 

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5