42 flotte og praktiske vasketøjskurve

Er du på jagt efter en vasketøjskurv, der både er flot og praktisk så læs mere her. Vi gennemgår hele 42 vaskekurve, og du vil derfor nemt kunne finde den, der passer til dit behov.

vasketoejskurve
Udgivet 01.05.2021 | Senest redigeret 29.11.2021 | Artiklen indeholder reklamer

En vasketøjskurv skal opbevare vasketøj, og det vil være dens vigtigste funktion i hjemmet. Når det er sagt, spiller design og udseende for de fleste også en meget stor rolle uanset hvilket indretningsartikel, der drejer sig om.

Vi har fundet 42 flotte og praktiske vasketøjskurve, som du med fordel kan bruge som inspiration eller til dekoration i dit hjem.

Vasketøjskurve i træ eller flet

De følgende vasketøjskurve på vores liste adskiller sig især i materialevalget. Ønsker man sig et mere organisk udtryk, kan kurve i træ eller i flet passe bedst til netop det behov. I følgende afsnit vil vi fremhæve nogle forskellige modeller inden for denne kategori.

House Doctor Effect-vasketøjskurve i flettet søgræs

house doctor effectDoctor House Effect er et sæt vasketøjskurve fra den danske designertrio, Doctor House, der specialiserer sig i innovative indretningsartikler til hjemmet i flotte designs. Effect-vasketøjskurvene kommer således i et flot, stribet mønster i brun og lysebrun, der vil pynte i de fleste hjem.

De to kurve er flettet af søgræs, hvilket giver dem et stilet udseende.

Den store kurv måler 53 centimeter i højde og har en diameter på 45 centimeter. Den lille kurv er 42 centimeter høj med en diameter på 31 centimeter. De har begge et aftageligt låg.

Størrelsesforskellen mellem de to kurve betyder, at de kan anvendes til separate tekstiler eller farver. På den måde blander man ikke tøj, der ikke skal vaskes sammen.

Man kan også vælge at placere kurvene i to forskellige rum, og de kan let transporteres rundt med deres bærehåndtag.

Vasketøjskurv fra Dixie af vandhyacint 

dixie kurvDet svenske interiørmærke Dixie laver indretningsartikler i et udtryksfuldt og holdbart design, og med tanke på bæredygtighed. Disse vasketøjskurve afbalancerer et flot og simpelt udseende med funktionalitet.

Læs også: Test af 12 trampoliner

Kurvene fås i sæt med en lille og en stor. De er begge lavet af flettet vandhyacint, som har en særegen struktur og giver kurvene et rustikt look. De er desuden meget enkle, da de består af de flettede kurve samt en hvid stofpose inden i, der let kan tages ud og vaskes sammen med vasketøjet. Derudover har kurvene begge et låg på toppen og håndtag i siderne.

Den store kurv er 60 centimeter høj med en diameter på 42 centimeter, mens den lille kurv ikke er særlig meget mindre med en højde på 52 centimeter og en diameter på 36 centimeter.

Dixie smal vasketøjskurv i vandhyacint

dixie smallDet svenske designfirma Dixie holder den nordiske stil med dette flotte produkt til opbevaring af vasketøjet.

Rattan er et naturmateriale, der består af bøjelige stængler fra forskellige palmearter i Sydøstasien og de flettede kurve får derfor et groft udseende samtidig med en lethed, der gør dem utroligt stilede og oplagte til opbevaring af vasketøj, tæpper eller andet.

Kurvene købes separat og findes i stor og lille størrelse.

Den store kurv kan rumme helt op til 144 L vasketøj og har en størrelse på 51cm i højden og 60 cm i diameter, mens den lille kurv måler 41cm i højden, har en diameter på 45cm og kan rumme 65L.

Flettede Senegal 3 styk omtanke Alibaba

senegal-alibabakurve-saetFra Vietnam fremstilles denne fine kurv fra OOhh, lavet af bæredygtigt genbrugspapir, der tvindes til tykke tråde og flettes.

Den flotte fletstruktur træder tydeligt frem og skaber en formstærk og dekorativ kurv, der fås både i naturfarve eller som mørk kurv i bejdset sort.

Kurven kan bruges til mange former for opbevaring i boligen og er stor og rummelig.

Med et mål på 60cm i højde og 40cm i diameter kan den rumme op til 75L vasketøj.

OOhh har i samme serie lavet fletbakker og mindre kurvevarianter, så du kan matche din vasketøjskurv med opbevaringskurve til fx håndklæder eller andet på badeværelset.

Sjov vasketøjskurv med mønster fra Ferm Living

vaskepose-ferm livingFerm Living har igen skabt en anderledes og spændende vasketøjskurv

Spear-kurven har et flot grafisk design, der bringer farve og liv ind i badeværelset eller andre steder i boligen, og da den er udstyret med dekorative læderhåndtag, kan den nemt transporteres rundt.

Farvespektret blander bl.a. rosa, mint, blå og karry og skaber en spændende kontrast til den nordiske minimalisme, der længe har været populær.

Kurven er lavet i groft økologisk bomuld og har et indvendigt beskyttelseslag, som gør den slidstærk og modstandsdygtig over for snavset vasketøj – som der er massere af plads til!

Den rummer nemlig 75L med et mål på 60cm i højde og 40cm i diameter.

Rummelig kurv i karakteristisk design fra Alibaba

alibaba kurvDenne kurv fra Alibaba er håndflettet af naturmaterialehåndflettet med hvide plaststrips i Senegal. Derfor får man en unik vasketøjskurv med den flotte runde form, der afspejler det afrikanske design.

Der sidder samtidig et låg på toppen, der kan tages af og på med en stor, rund knop.

Vasketøjskurven er forholdsvis stor med sin højde på 70-75 centimeter og en bredde på 50-65 centimeter. Hver kurv er unik i størrelsen og fås i forskellige farvenuancer alt efter, hvad der passer bedst ind i hjemmet.

Kurven er praktisk med sin store størrelse, der sagtens kan rumme tre fyldte maskinvaske. Bor man i opgang, eller har man brug for at transportere kurven hen til en vaskemaskine, kan den let transporteres med de to hanke i siderne.

Dixie vasketøjskurve med låg

Store vasketøjskurve med låg fra svenske Dixie. Kurvesættet har både hanke og låg og er super praktiske i den store familie. 

Den lille måler 36 cm i diameter og 55 cm i højden. 
Den store måler 44 cm i diameter og 60 cm i højden. 

 

Håndlavede afrikanske vasketøjskurve

Afrikanske vasketøjskurvDisse vasketøjskurve kommer som et sæt bestående af en stor og en lille kurv. De er håndflettet af naturmateriale i Senegal med sorte plastikstrimler, hvilket giver dem et flot rustikt udseende. Det gør dem samtidig unikke og bidrager til et autentisk udtryk i bade- eller soveværelset.

Den store kurv måler 55 centimeter i højden og har en diameter på 55 centimeter, mens den lille kurv er 40 centimeter høj med en diameter på 40 centimeter. Som sagt er kurvene håndflettede, og størrelsen kan variere en lille smule inden for disse mål.

De to kurve har begge to et fladt låg samt håndtag i siderne. Kurvene forhandles i sæt hos Boxdelux, og deres størrelse betyder at der er rigeligt med opbevaring til hele familien. De har mange brugsmuligheder, og man kan eksempelvis placere den store i soveværelset og den lille på badeværelset.

 

Vasketøjskurve i filt, stof, plast eller papir

Med vasketøjskurve er det smag og behag, da de kommer i mange materialer. Passer en flettet kurv i træ ikke ind i hjemmet, er der heldigvis mange alternativer. Vasketøjskurve kommer i mange materialer, hvor filt og stof er en af de mere gængse kategorier. Vi vil i følgende præsentere fem forskellige slags samt inddrage nogle alternative materialer.

Uashmama Vasketøjspose

vasketøjspose i papirEt anderledes valg er Uashmama Vasketøjspose – Natural.

Vasketøjskurven er lavet således, at den kan knappes sammen med de andre farver af vasketøjskurve i serien. Så har du en til mørkt tøj og lyst tøj, eller til hans og hendes tøj.

Du kan også bruge dem til f.eks. tomme dåser, pantflasker og aviser i bryggerset. Der er en lille klap på vasketøjsposen som du kan knappe af og på. På denne kan du med kridt f.eks. skrive “Lyst tøj”, “Mørkt tøj”.

Paper Bags kan vaskes om og om igen og stadig fastholde formen. De vil med tiden blive mere og mere “krøllet” i selve strukturen i materialet, dette er blot en charme ved det lækre materiale.

 

Rå vasketøjspose af papirfibre

papir vasketøjskurvDenne vasketøjspose er fra det italienske mærke Uashmama (udtales ’Wash Mama’), der laver indretningsartikler fra en kombination af italiensk håndværk, innovation og tradition.

Resultatet er her en vasketøjspose, der faktisk er lavet af materialet papirfibre. Dette betyder, at posen har et råt look, der samtidig nemt kan pakkes sammen og gemmes væk, når den ikke er i brug.

Papirfibrene kan godt tåle vask, og med tiden vil den rå overfalde få et slidt look, der giver den patina. Dens fås i forskellige farver, og på siden er der med to nitter monteret en label, som man kan bruge til at skrive på.

Eksempelvis kan man have én Uashmama-pose med ”Hvidt tøj”, en med ”Farvet”, osv., hvilket gør sortering lettere.

Posen er utrolig let og flytbar og måler kun 58 centimeter i højden og 30×25 centimeter for længde og bredde. Der er to håndtag i siden, men man har valgt ikke at give posen et låg.

 

House Doctor vasketøjspose i stof med sjove instruktioner

house doctor kurv bEndnu et bud på en vasketøjskurv fra House Doctor er den enkle og fine pose lavet i bomuld og polyester.

Posen er enkel med sin runde form, der holder strukturen på grund af det grove materiale. På det hvide kanvas er der som en sjov og kreativ idé printet vaskeinstruktioner på, så ingen i hjemmet kan undskylde sig for ikke at hjælpe til med vaskeriet.

Den findes også med print i tern eller striber. Vasketøjsposen kan rumme 60 L vasketøj med en højde på 50 cm og en diameter på 40 cm, og kan nemt transporteres til vaskemaskinen ved hjælp af de monterede hanke i toppen.

 

Venice-vasketøjskurv i plastflet fra Handed By

venice vasketøjskurvVenice-vasketøjskurven fra det hollandske mærke Handed By er lavet af materialet plastflet, og kommer i mange forskellige skønne farver.

Kurven fås i fire forskellige størrelser, og det særdeles slidstærke materiale betyder, at de kan bruges til mange andre formål, såsom opbevaring af legetøj, sengetøj, og meget andet.

Vasketøjskurven er flettet i små tern, der gør den modstandsdygtig over for fugt og vand, og samtidig er den let at holde ren for snavs og skidt.

Kurven har ingen håndtag eller hank, hvilket giver den et minimalistisk look. Der er dog et låg på toppen, så vasketøjet kan opbevares diskret.

Kurven måler 52 centimeter i højden, og har et længde- og bredde-mål på 33×33 centimeter.

 

House Doctor Vadsæk med striber og snorelukning

house doktor vasketøj striberEt alternativ til kurvene er den sort/hvidstribede vadsæk fra Hose Doctor.

Posen har snorelukning med detaljer i skind, og hanken bagpå gør den super praktisk at transportere eller hænge op på badeværelset, hvis man ønsker det.

Designet er super stilet og en anderledes tilføjelse til det kreative hjem, der godt kan lide at skille sig ud.

Med et slidstærkt materiale i kanvas er posen robust og god til opbevaring samtidig med at vasketøjet nemt kan gemmes væk ved at snøre posen sammen i toppen. Posen er 65cm høj, har en diameter på 35cm, og kan opbevare lidt mindre end 62L vasketøj alt efter hvor tæt posen snøres.

 

Vasketøjskurv i filt mørk grå

filt vasketøjskurvDenne vasketøjskurv er fra Zone Denmark, og lever op til standarden for mærkets velkendte boligdesigns.

Således er vasketøjskurven et stilrent bud på en vasketøjskurv, hvor funktionalitet og kvalitet er i højsæde.

Materialevalget i filt gør den blød, og derved også meget nem at pakke sammen og gemme, når den ikke bruges.

Står den fremme vil den dog pynte i hjemmet, og den kan bruges til alle former for opbevaring med det meget minimalistiske design.

Den måler 35 x 30 x H 55.

 

Vasketøjskurv fra Reisenthel i polyester

Denne vasketøjskurv er fra den tyske designvirksomhed Reisenthel og har et karakteristisk udseende og materialevalg.

Kurven kommer i en flot solidt polyester med skinner til at montere.

Ovenpå sidder der et fladt låg med stropper, så man let kan åbne låget uden at det svinger bag om kurven.

Den store kurv har plads til masser af vasketøj med sin højde på 60 centimeter, diameter på 40 cm og volumen på 70 liter.

Original vasketøjskurv fra Reisenthel

Det tyske mærke Reisenthel udmærkes sig ved at designe funktionelle tasker og kurve i flotte, levende farver.

Denne vasketøjskurv ligner ikke umiddelbart en vasketøjskurv i sit nytænkende design, men er ikke desto mindre original, og kan passe ind i hjem, der ikke er bange for at bryde med tidens præference for mere afdæmpede farver.

Vasketøjskurven er således lavet i en række stærke farver, såsom okkergul med en strop i petrol, petrol med strop i okkergul og en farve, der hedder russet (en slags rød).

Materialet er vandafvisende kraftig polyester, hvilket betyder at den sagtens kan stå på badeværelset. Den har en rektangulær form med en fast bund, så den står urokkelig på gulvet.

Den er forholdsvis stor med B 45 x H 65 x D 24 og volumen 55 liter.

Vasketøjskurve med metal, jern og stål

Hvis vasketøjskurven gerne må skille sig lidt ud i hjemmet, findes der forskellige modeller, der benytter metal eller jern. Disse vasketøjskurve er samtidig mindre følsomme over for vand og fugt, hvilket for nogle er den bedste løsning. I det følgende vil vi præsentere en række vasketøjskurve, der adskiller sig fra stof/træ-modellerne ovenfor.

Kombinerede materialer i et moderne design

Ferm Living har base i København, hvor de udvikler moderne designs og charmerende løsninger til indretning.

Et eksempel på dette er vasketøjskurven Herman, der kombinerer materialerne kanvas og metal for at lave en flot og stabil kurv.

Herman er lavet af en rustik pose i bomuldskanvas, der står på et stativ af metal forbundet med lædersnore.

På den måde forener vasketøjskurven nogle klassiske materialer, og resultatet er et moderne produkt. Ferm Living-logoet er syet på det bløde kanvaslåg, der på elegant vis gemmer vasketøjet væk.

Der er plads til meget vasketøj med en høj på 65 centimeter, en bredde på 50 centimeter samt en længde (eller dybde) på 40 centimeter.

Interessant genfortolkning i et solidt design fra House Doctor

Mærket House Doctor har med sin vasketøjskurv Laundry Goods gentænkt et gammelt design til at passe ind i en moderne kontekst.

Ved at kombinere et industrielt metalstativ på hjul med en vaskepose i bomuldskanvas har House Doctor formået at skabe en vasketøjskurv, der på samme tid er praktisk, sjov og rustik.

Idet metalstativet er på hjul, kan den let transporteres rundt fra værelset til, hvor vaskemaskinen står.

Det rustikke kanvas er slidstærkt, og selve designet indbyder nærmest til at kurven får lidt snavs og slitage.

Det er en sjov og moderne genfortolkning af gamle vaskeriers kurve i et mindre format.

Den er velegnet til det moderne hjem, der går op i detaljen. Derudover er den meget rummelig og en af de største vasketøjskurve på vores liste med målene 70 centimeter i højden og 40×40 i bredde og længde.

Luksuriøs og minimalistisk kurv i rustfrit stål

Vasketøjskurven 441 fra det danske designvirksomhed Vipp er lavet i et stilrent design, der passer godt ind i hjem med en minimalistisk indretning.

Det stilrene udtryk kommer fra dens solide overflade i rustfrit stål, der har fået hvid pulverlakering og derved skinner flot.

På grund af Vipps minimalistiske stil, hvor farverne holdes i hvid og sort, er 441-kurven velegnet på badeværelset, såvel som i entreen eller i soveværelset.

Der er samtidig kæles for detaljen på den luksuriøse vasketøjskurv, da bunden er byggen til at sikre optimal luftcirkulation. Dette sker gennem de små perforerede huller, som også findes på låget, der er lavet af børstet rustfrit stål. Derudover har kurven en todelt inderpose, som nemt kan tages ud og vaskes, hvis man ønsker det.

Kurven er rund med en diameter på 39 centimeter samt en højde på 69 centimeter, hvilket sikrer, at der er plads til flere maskinvaske på én gang.

Minimalistisk design i børstet stål fra Blomus

Blomus er et tysk mærke, der holder funktionalitet op mod nytænkte designs. Deres Spinta vasketøjskurv skiller sig ud blandt øvrige vasketøjskurve i sit smarte udseende i rustfrit stål.

Den passer til alle badeværelser med dens neutrale farvekombinationer såsom lys- og mørkegrå eller sølv og sort.

Formen er lavet i et særdeles minimalistisk design, der med små detaljer skaber en rolig atmosfære.

Dens fod eller holder har en let bue og er lavet af børstet stål. Selve vasketøjskurven er skabt af syntetiske fibre af høj kvalitet, som gør den utrolig slidstærk. Der er ikke noget låg, men den har en indvendig pose, som let kan tages ud og vaskes.

Den er 61 centimeter høj, og måler 47 centimeter i bredden og 28 centimeter i dybden.

Minimalistisk og moderne vasketøjskurv fra Blomus

Blomus bruger deres signaturmateriale rustfrit stål i denne stilede vasketøjskurv SPINTA Laundry Bin.

Det minimalistiske design og den afdæmpede farve i taupe gør den velegnet til hjem, der ønsker funktionalitet og en diskret men elegant kurv i badeværelset.

Den er opbygget af slidstærke materialer, der kan holde mange år, med et stativ i rustfrit stål og en pose af syntetiske fibre.

Der er stor plads i kurven, der kan rumme op til 76L vasketøj med en højre på 61cm og en bund, der måler 27,5×45,5cm.

Alligevel er kurven ikke prangende i badeværelset netop på grund af det stilrene design og afdæmpede farvevalg.

Praktiske og smarte vasketøjskurve

I nogle hjem er designet lidt mere underordnet, når det handler om en vasketøjskurv. Dette betyder ikke at den gerne må være grim, men derimod at den også vægter funktionen højt. I følgende afsnit vil vi præsentere nogle vasketøjskurve, der har tænkt to gange over forbrugerens behov.

Praktisk vasketøjskurv med håndtag og skulderrem

Kurv i kraftig hvid plast til opbevaring i hjemmet. Dette er den str. vi kalder for “Large”
En smart og holdbar kurv du kan bruge som både opbevaringskurv og kurv til at transportere vasketøj i. 

Hankene gør det nemt at fragte vasketøjet fra den ene ende af huset til den anden.

Måler:
42 x 35 cm.
39 cm. høj

Enkel og funktionel vasketøjskurv fra Aldo

Igen har Aldo skabt en yderst funktionel vasketøjskurv i stof med indbyggede håndtag i begge sider, så den kan transporteres fra badeværelses til vaskemaskinen på ingen tid.

Der er intet låg, men det gør kurven nem at tømme, og når den ikke bruges, kan den klappes sammen og pakkes væk.

Det grå stof er diskret og en tone mørkere indvendigt. Det gør at den passer ind i alle hjem og er oplagt, hvis man ønsker en mere afdæmpet vasketøjskurv i minimalistisk stil, der samtidig er super funktionel.

Der er plads til 75L vasketøj og kurven måler 57,8cm i højden og har en kvadratisk bund på 36,2×36,2cm.

Tøjsortering med dobbeltrum

Sæt med 2 vasketøjskurve i grå stof og med bambus kant. De 2 vasketøjskurve har forskellige størrelser, og kan klappes sammen hvis de ikke er i brug. Kurvene kan selvfølgelig også bruges til opbevaring, de er fine til legetøj og andet som er godt at have samling på. 

Mål: ca. 54x30xH46 / 53x34xH50 cm 

Vasketøjskurv med praktisk åbning

Denne vasketøjskurv fra Brabantia er også tiltænkt dig, der kan lide at adskille forskellige vasketøj løbende og som vægter en praktisk løsning tungere end et flot og stilet design.

Vasketøjskurven er først og fremmest funktionel, hvilket blandt andet kommer til udtryk i dens store åbning, som gør den let at fylde og tømme.

Kurven er relativt lille sammenlignet med nogle af de øvrige modeller, da den kun rummer 35 liter vasketøj.

Fordelen er dog her, at man kan købe flere kurve og stable på hinanden, og stadig kunne bruge dem ved hjælp af åbningen. Således egner denne (eller disse) vasketøjskurv(e) sig godt til hele familien.

Designet er enkelt og rektangulært i en sort farve, der også gør den velegnet til anden opbevaring. Der er et velcro-låg på toppen samt to håndtag i hver side. Vasketøjskurven måler 44 centimeter i højden, 32 centimeter i bredden og 37 centimeter i dybden.

Disse 31 vasketøjskurve er blot et udpluk af de mange forskellige modeller, der findes på markedet i dag. Hvis du gerne se endnu flere produkter, kan du gå på opdagelse hos shoppingportalen Katoni.dk. Her er der samlet over 100 forskellige vasketøjskurve fra en lang række populære boligbrands.

Læs også: Kærlighed giver flere leveår

Video: DIY vasketøjskurve

Du kan også lave dit eget vasketøjskurv (DIY). Det er billigt, og ikke særlig svært. Det kræver dog, at du er lidt fingernem med værktøj og diverse. Vi har samlet en række gode videoer, som viser hvordan du kan komme igang.

https://youtu.be/gu8OWjvfuMg

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Denne artikel er professionelt godkendt af Lea Christensen (Ph.d. Københans Universitet)

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5