Virker neccin shampoo mod skæl?

Det er ubehageligt at lide af skæl, da det ikke ser pænt ud, at der drysser hudflager fra din hovedbund. Heldigvis kan du nemt komme problemet til livs med blandt andet Neccin shampoo, der er skabt specielt til en skælplaget hovedbund.

neccin shampoo
Udgivet 08.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

billede af neccin shampooSkæl i hovedbunden er generende på mange måder. Man kan ikke have sorte trøjer på, det ser ikke godt ud at have håret opsat, og samtidig er det generende med løst hår. Frisøren bliver også droppet, for det er ikke rart at vise sin skælplagede hårbund frem.

Et stigende antal danskere lider af skæl i hovedbunden og oplever det døje, det er at slippe af med igen. Midlerne til at forsøge at komme problemet til livs er mangfoldige, og der findes et hav af ’husråd’, der alle prøver at bekæmpe genen med skæl.

Før man igangsætter en målrettet behandling, er det værd at sætte sig ind i, hvorfor man udvikler skæl. Og samtidig vælge et produkt, der er udviklet og produceret specifikt med hudens naturlige balance som centrum – så som Neccin shampoo.

neccin

#1 Neccin hos Nicehair

Neccin er med til at sørge for, du får en sundere hovedbund. Både Neccin shampoo og conditioner indeholder milde ingredienser, som skånsomt og effektivt løser hår-og hovedbundsproblemer.

Se mere her
9.2score
Ad

Neccin – effektiv og skånsom skælbehandling

Neccin 1 skælshampoo betragtes som det mest effektive og bedste produkt til behandling af skæl i hovedbunden. Det fremhæves særskilt på grund af sine egenskaber i forhold hurtigt at vise resultater, forhindrer svampevækst og er samtidig skånsom mod den sårbare hovedbund.

Læs også vores test af 7 forskellige skælshampooer

Desuden fremhæves produkterne af anmeldere for sin miljø- og allergivenlige ingredienser.
Selv med farvet hår har produktserien optimal virkning.

Virksomheden bag Neccin

Neccin er det mest solgte produkt på det danske marked mod bekæmpelse af skælforekomst i hovedbunden. Det er et skandinavisk produkt og bliver produceret i Sverige af firmaet Grazette. Neccin har været på markedet siden 1996.

Foruden de skandinaviske lande forhandles Neccin Shampooerne i Kina.

Firmaet Grazette med hovedsæde i Göteborg har deres egen researchafdeling og produktudviklingsenhed. Dette er medvirkende til, at deres produkter er af en særlig kvalitet og karakter, eftersom virksomheden står ansvarlig for hele processen med at udvikle og tilpasse deres produkter. Her kan du se en kort video introduktion om firmaet og om de øvrige produkter:

De samarbejder med specialister i udviklingen af deres hårplejeprodukter.

Grazette har skabt Neccin baseret på research om netop årsager til forekomst af skæl i hovedbunden og har således skræddersyet deres produkt i forhold til denne viden.

Foruden 22 års popularitet oplever Grazette stigende omsætning på deres Neccin-produkter, og det er blandet med til at vidne om den stærke forankring, de har på i forhold til at udvikle skælbehandlinger til hjemlig brug.

De aktive ingredienser i Neccin Shampoo

Blandt ingredienserne i Neccin Shampooerne findes stoffet ”pirotone Olamine”, som forhindrer hudsvampen Pityrosporum Ovale i at blive dannet i mere end den omfang, den naturligt skal.

”Pirotone Olamine” genopretter den naturlige bakterie- og svampebalance i hovedbunden.

Den skånsomme effekt i produkterne kommer fra kombinationen af overfladeaktive ingredienser, som har beroligende effekt på hovedbunden. Mange oplever en lidt fedtet fornemmelse i deres hår, efter de første hårvaske med brug af Neccin Shampoo.

Dette forårsages af de overfladeaktive ingredienser, der sikrer, at hovedbunden ikke tørrer ud.

Anvendelse

For optimal virkning og resultater anbefales det at bruge Neccin Shampoo No 1 dagligt i gennem 6 uger for derefter at holde 2 ugers pause.

Uanset om skæltypen er tørt eller fedtet, virker Neccin-produkterne effektivt og skånsomt.

Neccin Shampoo vask

Produkterne i Neccin serien

Der findes 4 forskellige shampooer fra Neccin til behandling af skæl i hovedbunden:

  • Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1
  • Neccin Shampoo Dandruff Protector No. 2
  • Neccin Conditioner Dandruff Protector No. 3
  • Neccin Shampoo Sensitive Balance No. 4

Neccin 1 er det mest populære produkt fra serien. I håndkøb er Neccin No 1 1000 ml er af de foretrukne produkter.

Neccin Shampoo Dandruff Treatment No. 1

Dette er en dobbeltvirkende skælshampoo, hvis hovedbestanddel er stoffet “Piroctone Olamine”, som sikrer en sund mikroflora I hovedbunden.

Neccin Shampoo No 1 er særligt udviklet til at hæmme og forebygge tørhed i hovedbunden.

Neccin Shampoo Dandruff Protector No. 2

Dette produkt er en ekstra skånsom og plejegivende skælshampoo, som vedligeholder en sund hovedbund. Dens indehold af ingredienser er sammensat til at modvirke tørhed og forebygge irriteret hovedbund.

Neccin Shampoo Dandruff Protector No. 2 er særlig egnet til tør hovedbund og tendens til skældannelse i mild grad.

Dens plejende og fugtgivende effekter skaber et luftigt hår efter daglig brug af det. Og udtræk fra grapefrø (som er en ingrediens rig på antioxidanter) har en farvebeskyttende virkning på håret.

Neccin Conditioner Dandruff Protector No. 3

Dette vegetabilske produkt er en balsam, der er udviklet til at fungere I sammenhæng med brug af Neccin Shampooerne.

Dens særlige ingrediens er silkeprotein, som blødgør håret og holder det glansfuldt og intakt.

neccin

#1 Neccin hos Nicehair

Neccin er med til at sørge for, du får en sundere hovedbund. Både Neccin shampoo og conditioner indeholder milde ingredienser, som skånsomt og effektivt løser hår-og hovedbundsproblemer.

Se mere her
9.2score
Ad

Neccin Shampoo Sensitive Balance No. 4

Denne Shampoo er udviklet til særlig sensitive hud og hovedbund. Den plejende egenskaber sikrer en optimal balance i hovedbunden, så den bliver naturligt gennemfugtigt.

Derudover gør den sig anvendelig til farvet hår på grund af grapefrø som ingrediens.

Neccin produkterne indeholder ingen parabener eller andre skadelige tilsætningsstoffer. Ligeledes er produkterne fri for parfume, da evt. allergi eller allergiske reaktioner vil sætte immunforsvaret på overarbejde og gøre kroppen ekstra sårbar.

Selv i tilfælde af andre årsager til skæl i hovedbunden (såsom Psoriasis og skæleksem) kan Neccin-Skælprodukterne have gavnlig effekt ved at lægge en dæmper på udbruddene.

Hvad kommer skæl i hovedbunden af?

Skæl er i bund og grund dødt affald fra kroppens konstante produktion af nye hudceller.

skæl

På hver kvadratcentimeter af kroppen findes der 2,9 millioner hudceller, og generelt fungerer huden som kroppens primære udrensningsorgan. Derfor består huden af millioner af mikroskopiske bakterier, som hjælper med til at fjerne affaldsstoffer fra kroppen.

Disse findes også i hovedbunden.

Skæl betragtes som værende en hudsygdom og er i både reklamer og i omtale betegnet som en ’folkesygdom’.

Der er ingen bestemte aldersgrupper, hvor skælforekomst er mere hyppig end andre. Både unge og ældre rammes. Dog har livsstil en betydelig indflydelse på både den fysiske og mentale tilstand i kroppen og dens balance.

Der er procentvis flere mænd, der rammes af skæludbrud på grund af deres højere niveau af kønshormonet testosteron.

Gærsvampen Pityrosporum Ovale
Den første og primære årsag bag forekomsten af skæl i hovedbunden skyldes en gærsvamp kaldet Pityrosporum Ovale. Denne svamp er en svamp, der lever naturligt i hovedbundsmiljøet hos alle mennesker.

gærsvampeceller

Men når der forekommer en forøget vækst af svampen, vil det også resultere i en overproduktion af hudceller i hårbunden. I og med at der skabes flere hudceller, vil det samtidig medfører flere døde hudceller – skæl.

Skæl er ofte forbundet med beskrivelse af en tør hårbund. Men skæludbrud kan ligeså vel opstå i fedtede hårbunde. Skæl opstår som følge af en irriteret hovedbund, der er ude af sin naturlige balance, og det kan forårsage generende kløe.

Skæl, der forårsages af gærsvampen Pityrosporum Ovale, kan have karakter af enten at være fedtet eller tørt.

Der findes også andre og mere sjældne årsager bag dannelse af skæl i hovedbunden.

Herunder skæleksem i hovedbunden samt psoriasis.

Skæl kan hæmme socialt  

Skæl er trods den store udbredelse (ca. hver 5. dansker i aldersgruppen fra 20 til 40 år estimeres at være udsat for skæl) forbundet med tabu.
At døje med en kosmetisk gene, der skyldes en svamperelateret sygdom, kan være medvirkende i denne sammenhæng, da netop ordet ”svamp” har en negativ klang.

alene skæl

Mange har f.eks. valgt at droppe frisøren, da det er pinligt at vise sin skælplagede hårbund frem.

Det er derfor væsentlig at vide, at vores kroppe er afhængige af både svampe og bakterier for at kunne fungere optimalt. Og at problemet er både harmløst og simpelt at komme til livs.

Hvad kan man selv gøre for at mindske skælrisiko?

Kroppen er én stor organisme, og de indre systemer influerer i høj grad på de fysiologiske balancer.

Både kost og motion spiller en vigtig rolle i denne sammenhæng.

Når først skæl er blevet bekæmpet med daglig brug af Neccin-produkterne, er det vigtigt at stabilisere og vedligeholde en sund og naturlig balance – ikke kun i hovedbunden men også i kroppen.

Kost

Mad der er rig på Omega-3, Zink samt C-Vitamin er afgørende vitaminer og stoffer i kampen mod skæl. De umættede fedtsyrer (såsom Omega-3) er medvirkende til at skabe en naturlig fugtbalance i både hovedbunden og i håret.

god kost mod skæl

Zink spiller en vigtig rolle i forhold til immunforsvaret. Zink findes i bl.a. nødder, kerne og bønner og bidrager positivt til koppens evne til at helbrede og regulere sig selv.

Det mest anerkendte kostråd om at spise varieret gør sig også gældende, når det handler om at forebygge skæludbrud.

På minuslisten over ting man skal undgå for at mindste risikoen for skæludbrud findes bl.a. de mættede fedtsyrer. Så vidt muligt skal man undgå Fast-Food, for meget salt tilsat sin mad samt begrænse sit sukkerindtag.

Hvis du ønsker at læse mere om kost i forhold til skæl, så læs vores guide til psoriasis og kost. De samme råd gælder hertil.

Motion og Stress

Disse to faktorer influerer på hinanden og spiller sammen på en lang række fysiologiske parametre – også i forhold til dannelsen af skæl i hovedbunden.

motion mod skæl

En stresstilstand hos en person kan komme fysisk til udtryk gennem periodevis udbrud af skæl. Det kan være forbigående, men er stresstilstanden konstant, vil det fysisk afspejle sig i både hud og hår. Både i forhold til overfølsomhed hvor der skal lidt til at forstyrre kropsbalancerne, men også i form af irritation ved huden.

Som i så mange andre sammenhænge har motion en positiv effekt på fysiske og mentale, sårbare tilstande. Derfor er motion (uanset art og grad) et foretrukket og naturligt middel, når det handler om en krop i balance.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5