5 gode råd mod herpes virus (inklusiv Virulite)
Lider du af herpes virus, er du helt sikkert interesseret i at finde ud af, hvordan du bedst muligt holder sygdommen nede, og hvordan du kan få et udbrud til at gå væk så hurtigt som muligt.
Over 90 % af Danmarks befolkning er smittet med herpes virus. De mest velkendte herpes vira er HSV 1 (herpes labialis) og HSV 2 (herpes genitalis). Førstnævnte er bedst kendt som forkølelsessår, mens sidstnævnte er en kønssygdom, som opstår i og omkring kønsdelene.
Fælles for begge sygdomme er, at de ligger latent i kroppen og udbryder, når immunforsvaret er svækket, og at de begge betragtes som en frustrerende og pinlig plage – både fordi det er smitsomt, og fordi man aldrig kan komme helt af med sygdommen. Til gengæld kan man i dag gøre rigtig meget for at forebygge herpes virus, mens behandlingsmulighederne ligeledes er mere effektive end de var for nogle år tilbage.
Her på Doc24 sætter vi fokus på denne tabubelagte folkesygdom, som rammer mere end en million mennesker med tilbagevendende infektioner. Vores redaktion har udvalgt fem gode råd mod herpes virus.
Sund kost styrker dit immunforsvar
Herpes genitales og forkølelsessår opstår typisk mens dit immunforsvar er svækket. Det kan være i forbindelse med influenza, feber, forkølelse – heraf navnet forkølelsessår. En banalt men meget vigtigt råd er derfor at sørge for at spise sundt og varieret for styrke immunforsvaret. Et helt grundlæggende råd er her at spise masser af grønt, ugentlig fisk eller Omega3 tilskud og masser af fiber- og vitaminrig kost.
Ultra Lysin – Dokumenteret effekt
Forebyg på de rigtige tidspunkter
Som bekendt er immunforsvaret svækket under sygdom, men hvad mange ikke ved, bliver den også nedsat i andre livsperioder, hvor dit kroppens egne forsvarsmekanismer bliver nedprioriteret på grund stressende omstændigheder. Det kan eksempelvis være i stressede perioder af dit liv, såsom op til eksamen, bryllup eller periode med tungt arbejdspres. Det kan også være perioder med høje udsving af hormoner, såsom under graviditet eller menstruation, hvilket er svaret på, hvorfor mange oplever herpes-infektioner i disse perioder.
Rådet her at være proaktiv under disse perioder. Husk at tage behandlingsremedier med dig omkring i den tid, hvor du er ekstra udsat. Det kan være mens du er syg, efter du har været ude i solen, i stressede perioder, eller efter en bytur eller festival – alkohol skader også immunforsvaret. Og sørg for i disse perioder at passe ekstra på dine læber ved at bruge en god læbepomade i løbet af dagen og inden du går i seng. Evt. lav en behandling allerede inden du får udbrud, fx under sygdom, hvis du har et ViruLite apparat – mere om den i næste afsnit.
Fjern forkølelsessår med lysterapi (Virulite)
Mange kender ikke til lysterapi/laser som behandling af forkølelsessår, fordi medicinalbranchen stadig tjener flest penge på at sælge ineffektive plastre og cremer, som kan sælges igen og igen. Der finder i dag to behandlingsformer inden for dette felt. Den ene er Herpotherm, som varmer huden op til 50 grader, hvilken begrænser herpes virus. Apparatet er desværre ikke lægeligt godkendt i Danmark, men virker fornuftigt for mange personer.
Den anden er ViruLite, som er et ret unikt produkt mod forkølelsessår. ViruLite bruger usynligt lys i en bestemt bølgelængde (1072 nm). Officielle kliniske studier har fundet ud af, at dette lys er mere effektiv end nogen anden behandlingsform, da det kan fjerne et udbrud uden synlige symptomer og med gennemsnitlig 4 dages kortere behandlingstid.
Ultra Lysin – Dokumenteret effekt
Lysin som behandling og forebyggelse
Forskere har fundet ud af, at aminosyren L-Lysine virker forebyggende for nogle mennesker mod herpes virus. Der har vist sig at være en sammenhæng mellem udbrud af herpes infektioner med balancen mellem Lysin og et andet aminosyre Arginin. Kort sagt, er Lysin den gode i dette. Lysin fås naturligt gennem proteinholdige fødevarer som kylling, tun og ost, mens arginin findes i eksempelvis mandler, brød og havregryn – og den store synder er chokolade og husblast.
Får du for meget arginin modvirker det lysin, mens en postivt balance af lysin kan være forebyggende og endda behandlende mod eksempelvis forkølelsessår.
Naturlig behandlingsformer
Rigtig mange mennesker sværger stadig til Zovir eller andre creme med 5 % aciclovir. Det virksomme stof er påvist at virke med forkølelsessår, men kun med 1,9 dages kortere helingstid. Mange mennesker finder cremerne ineffektive, mens endnu flere mennesker ikke ønsker at bruge kemiske virkemidler til behandling af forkølelsessår.
Der findes naturlige æteriske olier, som skulle have en rigtig god effektive mod forkølelsessår. Et eksempel er Tea Tree Oil, der virker mod rigtig mange ting på grund af dets antibakterielle egenskaber. Derudover man i mange år praktiseret ren aloe vera mod forkølelsessår mod gode tilbagemeldinger. Slutteligt bør Manuka honning også nævnes, da det givetvis har en god effekt mod herpes infektioner.