Hvordan ser kønsvorter ud? Se vores billeder her

Er du bange for, at du har kønsvorter? Vil du ikke gå til lægen med det samme, kan du tjekke vores galleri af andres kønsvorter. Det er ikke lækkert, men det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der er galt.

hvordan ser kønsvorter ud
Udgivet 13.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Kønsvorter ser meget forskellige ud fra person til person. Det kan være svært at finde ud af, om du har kønsvorter eller ej. Talgknopper på kønsorganerne er nemme at forveksle med kønsvorter.

Kønsvorter kan variere meget i størrelse og udseende, og det kan derfor være svært at vide, om du har kønsvorter eller fejler noget andet. Hos nogle er kønsvorterne så små, at de ikke er mulige at se med det blotte øje. Der skal lægen bruge en speciel lup til at finde ud af, om du har kønsvorter.

Mange har talgknopper på eller omkring kønsorganerne. Det er små knopper, der hjælper med til at opretholde en normal fugtbalance omkring kønsorganerne. Det kan dog være svært at skelne mellem, om det er talgknopper eller kønsvorter, du har. Hårsækkene omkring kønsorganerne kan hos nogle også ligne kønsvorter.

Hvis du er i tvivl, om du har kønsvorter, er det altid en god ide, at du går til lægen og får det tjekket. Dels for at du ikke behøver bekymre dig om det. Dels så du kan komme i behandling, hvis der er brug for det.

Warticon-vorter

Behandling mod kønsvorter

Mand eller kvinde –  kom af med kønsvorter på 3 dage uden, at du skal snakke med egen læge. Behandlingen kræver ingen piller, og kan smøres direkte på vorten.

Læs mere
Ad

Billeder af kønsvorter hos mænd

Hvis du er i tvivl om, om du har kønsvorter, kan det være rart for dig at se nogle billeder af kønsvorter hos andre. Det kan gøre det nemmere for dig at sammenligne. Bliver du ved med at være i tvivl, er det en god ide, at du går til lægen, så du kan få vished om det. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du går til lægen, så du kan få behandling. Du kan nemlig ikke selv behandle kønsvorterne.

kondylomer behandling billede

kondylomer hos mænd

På billedet kan du se kønsvorter hos en mand. Som du kan se, er vorterne ikke særlig store. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at kønsvorter ikke nødvendigvis er synlige. Hvis du oplever svie eller kløe omkring kønsorganerne, bør du gå til lægen for at få det tjekket.

Billeder af kønsvorter hos kvinder

Som kvinde kan det være svært at se, om du har kønsvorter, hvis de sidder i skeden eller i urinrøret. Sidder de på skamlæberne, er det nemmere for dig at finde ud af, om du har dem. Kønsvorter gør som regel ikke ondt. Hvis du oplever svie eller kløe i skeden eller i urinrøret, bør du opsøge din læge, så det kan blive undersøgt, om du har kønsvorter.

koensvorter kvinder

kønsvorter skede

På billedet kan du se kønsvorter hos en kvinde, hvor de sidder på skamlæberne. I dette tilfælde er det forholdsvis nemt at se vorterne.

Når du har kønsvorter, er det meget vigtigt, at du undlader at intimbarbere dig. Det kan være med til at sprede smitten. Selvom det kan gøre det nemmere for dig at se kønsvorterne, når der ikke er hår, bør du altså lade være.

Kønsvorter varierer i størrelse, form og antal

Kønsvorter kan antage en lang række forskellige former, størrelser og sidde mange sammen i klaser eller sidde alene. Kønsvorterne er typisk enten flade, stilkede eller ligner små blomkålshoveder. De kan være så flade, at du ikke selv kan se dem, men er oftest mellem to millimeter og en centimeter høje.

Kønsvorter kan sidde på selve kønsorganerne, i urinrøret, i eller omkring endetarmen og i sjældne tilfælde i munden. Hos mænd sidder kønsvorter typisk på forhuden eller under den. Hos kvinder kan kønsvorterne sidde på skamlæberne og i skeden.

Hos både mænd og kvinder kan kønsvorterne sidde i urinrøret eller i endetarmen. Hvis de sidder der, kan det være svært for dig at se dem selv. Det er derfor ikke sikkert, at du ved, at det er kønsvorter, du har.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5