Hvad er en brystforstørrelse?
Overvejer du at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus, bør du først og fremmest vide helt præcis, hvad en brystforstørrelse egentlig vil sige. Der er tale om et kosmetisk indgreb, og det kan foregå på to forskellige måder.
Enten opererer man implantater ind under dine bryster, eller også udtager man noget af dit eget fedt via en fedtsugning. Dette kan for eksempelvis være fedt på din mave eller lår, og herefter indsprøjtes fedtet i brysterne.
Det er primært på private klinikker, at kvinder i dag får foretaget en brystforstørrelse. Du har blandt andet mulighed for at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus et af følgende steder:
Hvorfor vælger man at få foretaget en brystforstørrelse?
Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man vælger at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus. En af de mest hyppige årsager er, at man som kvinde har flade og meget små bryster.
Det kan også være, at man har bryster med en uens størrelse, eller at brysterne er abnormt formede. Endelig er der også mange kvinder, der har hængende og slappe bryster, og som af denne grund ønsker at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus.
Det er typisk efter et vægttab eller en amning, at mange danske kvinder oplever, at deres bryster er enten meget slappe eller små.
Gør det sig også gældende for dig, er en brystforstørrende operation en oplagt mulighed, og det kan du som sagt få foretaget flere steder i Aarhus.
Potentielle følgevirkninger og komplikationer
Går du med ønsket om at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus? I så fald bør du bestemt sætte dig ind i, hvordan operationen helt præcis kommer til at foregå.
I den forbindelse er det desuden vigtigt, at du undersøger de potentielle følgevirkninger og komplikationer, der kan forekomme ved et sådant indgreb. Disse er sjældne, men der er naturligvis altid en risiko forbundet med et kosmetisk indgreb.
Der kan for eksempel dannes en kapselkontraktur. Kroppen vil af sig selv danne en kapsel af bindevæv rundt om det implantat, der lægges under brystet, og det er en naturlig reaktion fra kroppens side mod dette fremmedlegeme.
Kapselkontrakturen dannes, hvis kapslen skrumper, og der dannes på den måde en meget tyk og hård kapsel omkring silikoneprotesen.
Dette kan endvidere gradvist føre til stærkt ubehag og gener, og det kan desuden betyde, at brysterne bliver meget ømme og hårde, ligesom at de potentielt kan begynde at ændre deres form.
Det skal dog siges, at dette er meget sjældent, og det er mindre end 2%, dette sker for, hvor det er så problematik, at det er nødvendigt med en yderligere operation.
Andre komplikationer ved en brystforstørrelse
Der er også visse kvinder, der oplever revner og lækage i protesen. Det er dog også meget sjældent, at dette forekommer. Endvidere kan blødning og infektion omkring silikoneprotesen forekomme.
Undersøgelser viser, at det cirka kun er 1% af de kvinder, der får foretaget en brystforstørrelse, at der udvikles en infektion.
Det skal herudover nævnes, at størstedelen af disse kvinder kan behandles for dette, uden det er nødvendigt med yderligere operation.
En anden potentiel komplikation ved en brystforstørrelse er tykke eller brede ar efter operationen, men dette hører også til de mere sjældne tilfælde, og endelig udvikler cirka 1% af kvinderne en blødning.
Formålet med en brystforstørrende operation
Men hvad er så formålet med en brystforstørrelse? Formålet med dette kosmetiske indgreb er naturligvis, at du skal få større bryster, eller at du kan genvinde det brystvolumen, som du tidligere har haft i livet – det kan være før et større vægttab eller en graviditet.
Læs også: Brystforstørrelse i Aarhus
Det kan som tidligere nævnt gøres på to forskellige måder, nemlig ved at transplantere ens eget fedt ind i brysterne eller ved at indsætte implantater eller proteser, som for det meste består af silikone.
Disse to forskelligartede teknikker er også mulige at kombinere. Disse proteser eller implantater består af en ydre, tyk skal af silikone, og de er enten fyldte med silikonegel eller saltvand.
Det kan dog også være en kombination af de to. Der findes forskellige slags brystimplantater. Disse kan desuden anvendes til at forandre faconen eller formen på brysterne, så man kan rette asymmetrien.
Det er tilmed disse, der normalvist bliver brugt i forbindelse med genskabelsen af brystet efter et sygdomsforløb såsom brystkræft.
Sådan foregår en brystforstørrelse i Aarhus med implantat
Det er naturligvis forskelligt fra klinik til klinik i Aarhus, hvordan en brystforstørrende operation foregår. Dog vil vi nu gennemgå, hvordan en brystforstørrelse i Aarhus typisk foregår.
Først lægger kirugen et snit under brystet i furen. Adgang i armhulen eller i kanten af brystvorten kan dog også bruges.
Man bør altid diskutere med kirugen inden operationen, hvilken adgang der er mest hensigtsmæssig for lige præcis dit tilfælde – der er nemlig både ulemper og fordele ved alle tre adgange.
Herefter tildanner man en lomme i vævet på brystvæggen det sted, hvor man ønsker at placere implantatet. Lommen kan placeres under den store brystmuskel, under brystkirtlen eller under brystmusklens muskelhinde.
Det afhænger af brystvævets kvalitet før operationen, hudtykkelsen og din hudkvalitet, hvor dybt implantatet bliver placeret. Dette er ligeledes noget, der bør diskuteres med kirugen inden operationen.
Hernæst placeres implantatet i vævslommen, og sårene bliver efterfølgende lukket lagvist i to eller tre lag. En brystforstørrelse i Aarhus varer typisk en til to timer, og den bliver som regel udført i fuld narkose.
Sådan foregår en brystforstørrelse i Aarhus med eget fedtvæv
Du kan som sagt også vælge at få foretaget en brystforstørrelse i Aarhus med dit eget fedtvæv.
Dette indgreb hører til blandt de nyere teknikker inden for feltet, og det har uden tvivl den fordel, at man ikke bruger nogle fremmedlegemer i kroppen til at forstørre brysterne med.
I stedet bruger man kroppens eget fedtvæv. Til gengæld vil man typisk skulle forberede sig på, at man skal opereres ad flere omgange.
Endvidere er en brystforstørrelse med eget fedtvæv ikke den rette løsning for dig, der ønsker en stor forstørrelse af dine bryster. Det vil nemlig for det meste ikke kunne opnås med ens eget fedtvæt sammenlignet med de resultater, der kan opnås med implantater.
Det bør du derfor være særligt opmærksom på. Det skal desuden nævnes, at såfremt du er over 35 til 40 år, bør du få foretaget en mammografi inden en kosmetisk brystoperation.
Det kan du forvente efter en brystforstørrelse i Aarhus
Efter at du har fået foretaget en brystforstørrelse i Aarhus, bør du bruge en sports-BH i de første par måneder.
Ydermere er det en rigtig god idé, hvis du undgår alle overdrevne løft, og du bør desuden ikke dyrke sport i op til seks uger efter din brystforstørrende operation.
Har du et normalt kontorarbejde, kan du regne med, at du kan begynde på dit arbejde igen allerede efter en uge.
Du kan desuden forvente, at du vil få nogle ar efter din operation. Det kan simpelthen ikke undgås, og disse ar forekommer i større eller mindre grad.
Læs også: Brystforstørrelse i København
Disse bør desuden ikke udsættes for hverken solarium eller direkte sol i et år. Det kan nemlig resultere i pigmentforandringer, som er med til at gøre dine ar endnu mere synlige.
I den forbindelse kan du med fordel investere i hudvenlig tape i de første tre måneder efter din operation.
Hvor lang en holdbarhed har brystimplantater?
De brystimplantater, der anvendes i forbindelse med en brystforstørrelse i Aarhus, er som regel meget holdbare.
Det vil sige, at du normalvist vil kunne forvente en holdbarhed på disse på minimum 10 år – og sandsynligvis vil denne periode være betydeligt længere.
Der er visse producenter af brystimplantater, som tilbyder deres kunder en livstidsgaranti. Det skal dog nævnes, at denne garanti udelukkende dækker protesen og altså ikke selve operationen.
Mulige bivirkninger ved en brystforstørrelse i Aarhus
Har du fået foretaget en brystforstørrelse i Aarhus eller et andet sted i landet, vil du opleve, at dine bryster bliver meget hævede og ømme umiddelbart efter operationen.
Er brystimplantaterne blevet lagt under den store brystmuskel, vil smerterne som regel være stærkest, og du kan forvente, at de typisk vil aftage efter 10 dage. De forsvinder desuden helt efter cirka tre uger.
Endvidere vil du muligvis kunne mærke, at dine brystvorter har en nedsat følelse, og dette kan godt stå på i 1-2 måneder, og det normaliseres som regel efter 1-3 måneder. Hos enkelte vil dette dog være varigt.
Der er mange kvinder, der er bekymrede for, hvorvidt deres evne til at amme bliver påvirket af en brystforstørrende operation. Dette forekommer som regel ikke, men det kan dog hænde for visse kvinder, såfremt snittet lægges lige ved brystvorten.