Hårtab og vitaminer

Hvis du har oplevet hårtab, eller du er begyndt at blive lidt tyndere i toppen eller vil have tykkere hår, så er vitaminer måske være løsningen for dig.

Udgivet 19.05.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Når du tager et supplement mod hårtab eller vitaminer, absorberes det i blodbanen, hvor det fodrer alle celler, herunder dine hårsække – og dette kan have en særlig gavnlig effekt.

Fordele ved at bruge vitaminer mod hårtab

Der er en lang række fordele der opnås, når man benytter vitaminer mod hårtab.

Det er specielt B-vitaminer der hjælper med at genopbygge håret, og i den sammenhæng er biotin som findes i vitaminet, helt afgørende for at give dit hår mere fylde, og formindske hårtab.

Derudover er der en lang række andre vitaminer der har en gavnlig effekt på håret. Disse kommer vi nærmere på længere nede og i løbet af vores artikel.

 

Hvordan hjælper vitaminer mod hårtab?

Ligesom enhver anden del af din krop, har dit hår brug for en række næringsstoffer til at forblive sundt og vokse. Faktisk er der mange ernæringsmæssige mangler, der kommer til udtryk via hårtab.

Mens faktorer som alder, genetik og hormoner også påvirker hårvæksten, er det vigtigt du får de rette vitaminer og næring.

Når du tager vitaminer mod hårtab, absorberes det i blodbanen, hvorefter det giver næring til alle dine celler, herunder cellerne i dine hårsække.

anmeldelse af produktet

Testvinder – Hairlust Gummies

Vi har testet SugarBearHair op mod de danske HairLust Gummies og umiddelbart tyder 9 ud af 10 tests på, at HairLust Gummies er bedre til håret. Bestil direkte hos HairLust her.

Hurtig levering
9.2score
Ad

Der er en lang række vitaminer og proteiner der er gavnlige for dit hår, blandt andet A-vitaminer og zink. Hvis du ikke får nok vitaminer gennem din kost, anbefales det at man tager vitaminer mod hårtab i pilleform.

Hvordan påvirker vitaminer min hårvækst?

Vitaminer har en enorm indvirkning på din hårvækst, eller mangel på samme. Herunder kan du læse om de vitaminer, der er vigtigst for din hårvækst:

A-vitaminer

Alle celler har brug for A-vitamin for at vokse. Dette gælder også dine hårsække, der er det væv i kroppen der vokser hurtigst. Så det er en god ide at finde vitaminer mod hårtab, der indeholder A vitaminer.

Læs om den ultimative kur til hårtab

Der er mange gode grunde til det hjælper på hårvæksten. A-vitamin giver fugt til hovedbunden, hvilket hjælper med at holde hårsækkene sunde.

Hvis du ikke får A-vitamin nok, kan det føre det hårtab, og generelle problemer med dit hår.

Det er derfor en god ide at købe vitaminer mod hårtab der indeholder A-vitamin. Der er mange A-vitaminer i fødevarer som gulerødder, spinat og søde kartofler.

B-vitaminer

Det nok mest kendte vitamin, der hjælper mod hårtab, er et B-vitamin kaldet biotin. Hvis man ikke får nok biotin, kan det føre til problemer med hårvækst og hårtab.

Dette stof har masser at gode egenskaber, og det giver blandt andet næringsstoffer til hovedbunden og hårsækkene, og det er helt essentielt for en sund hårvækst.

På den måde vil stort set alle vitaminer mod hårtab indeholde B-vitaminer, og ikke mindst biotin. Der er en lang række fødevarer der indeholder B-vitamin, blandt andet bønner, kød og skaldyr.

anmeldelse af produktet

Testvinder – Hairlust Gummies

Vi har testet SugarBearHair op mod de danske HairLust Gummies og umiddelbart tyder 9 ud af 10 tests på, at HairLust Gummies er bedre til håret. Bestil direkte hos HairLust her.

Hurtig levering
9.2score
Ad

C-vitamin

For at få en sund hovedbund, har du brug for C-vitaminer. Du har sikkert hørt om kollagen, der styrker dit hår, og de kommer fra netop dette vitamin.

C-vitamin har også den gavnlige effekt, at det gør at kroppen kan optage jern, hvilket er meget vigtigt for en sundere hårvækst.

Så når du kigger efter vitaminer mod hårtab, er det meget vigtigt de indeholder C-vitaminer.

Når du spiser blandt andet jordbær, citron og rød peber, får du masser af C-vitaminer – hvilket er værd at vide, hvis du ønsker at forbedre din kost naturligt på denne front.

D-vitamin

Hvis du ikke sørger for at finde vitaminer mod hårtab, der indeholder D-vitamin, kan du nemt få et problem eller i al fald et mindre godt resultat.

Det er nemlig vigtigt du får D-vitaminer for din hårvækst. For uden D-vitamin, kan en direkte negativ virkning være, at du netop oplever hårtab.

Dette vitamin er nemlig helt afgørende for at du får en sund hovedbund, så nyt hår kan vokse ud. Når du f.eks. spiser fed fisk og svampe får du D-vitamin, og det er med til at gøre dit hår smukt og fyldigt.

Derudover får du også D-vitamin fra solen, så der er masser af gode grunde til at komme ud og få sol hver dag,

E-vitamin

På samme måde som vitamin C, er E-vitamin en antioxidant. Det er vigtigt at finde vitaminer mod hårtab der indeholder E-vitamin, da det har mange gavnlige effekter på hårvæksten.

Når du spiser f.eks. mandler, spinat og avocado, optager du masser af E-vitamin.

Udover at være godt mod hårtab, er E-vitamin også godt mod stress, så der er dermed mere end en god grund til at få nok af dette gode vitamin i kroppen.

Zink

Får at opretholde en sund hårvækst, er det virkelig vigtigt at du får zink nok i din kost, eller via vitaminer mod hårtab. Zink er således meget vigtigt, når det kommer til din hårvækst.

Når man taber sit hår, er det derfor også ofte et tydeligt tegn på at man har for lidt zink i kroppen. Derfor indeholder stort set alle vitaminer mod hårtab zink.

Når du spiser, kan du blandt andet få zink naturligt i din kost fra rødt kød, linser og spinat.

Jern

Det sidste mineral der skal nævnes, er jern. Det er meget vigtigt, og mangel på jern er en væsentlig årsag til hårtab, især hos kvinder.

Jern har masser af positive egenskaber, og dette mineral hjælper blandt andet med røde at blodlegemer giver ilt til cellerne. Det hjælper på utrolig mange funktioner i kroppen, og herunder styrker det også din hårvækst.

Der er masser af fødevarer der indeholder jer, men blandt dem der indeholder mest, kan blandt andet nævnes æg, rødt kød, spinat og linser.

Så det er helt logisk, at du skal sørge for, at de vitaminer mod hårtab du køber, indeholder jer.

Hvor længe går der før du kan se resultater?

Efter du begynder at tage vitaminer mod hårtab, er det næste logiske, og meget afgørende, spørgsmål, hvor lang tid tager det at se resultaterne.

Hvis man spørger eksperterne, vil de typisk fortælle, at det tager mellem tre til seks måneder, før man kan se en forandring. Det er der flere gode grunde til.

Fro hårceller vokser relativt hurtigt, men ikke hurtigere end de skal igennem en kompliceret cyklus, før man kan se håret vokse.

Hvis ens hårtab skyldes mangel på mineraler og vitaminer, kan vitaminer altså uden tvivl gøre en kæmpe forskel.

Myter om hårvækst og vitaminer

Der er en del myter om hårvækst og vitaminer, men det er langt fra dem alle der er sande. Herunder kan du læse lidt om nogle af de myter du måske også har hørt, er sande eller ej:

Myte: Hårvitamin vil hjælpe dig med at gro nyt hår.

Myten om, at hårvitamin vil hjælpe dig med at gro nyt hår er ikke sandt. Hvis man oplever at ens hår forsvinder, kommer det desværre ikke tilbage, blot fordi man spiser vitaminer.

Hårtab skyldes nemlig oftest genetik, stress eller sygdom, men det er meget sjældent at det udelukkende er mangel på vitaminer, der skyldes dit hårtab.

At få de rigtige vitaminer og næringsstoffer i din kost kan hjælpe, men det meste af tiden, er den mest oplagte måde at få nyt hår på gennem kemiske behandlinger eller hårtransplantation.

Myte: At klippe sit hår kort, vil styrke dit hår

Det hjælper desværre ikke på hårtab at klippe sit hår helt ned. Håret vokser nemlig i hovedbunden, og ikke i spidserne.

Det betyder at lige meget hvor kort du klipper dit hår, vil det ikke have en effekt på hvor hurtigt eller tykt det vil vokse. Men når du klipper spidserne af dit hår, vil det se sundere og smukkere ud.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5