Hvordan får man Klamydia?

Er du bange for at få klamydia, kan du her læse alt om, hvordan det smitter, og dermed også, hvordan du kan undgå at blive smittet. Du kan også blive klogere på konsekvenserne af at have fået sygdommen.

hvordan får man sygdommen
Udgivet 12.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Klamydia er en bakterieinfektion, der overføres fra en smittet partner til dig, hvis du dyrker ubeskyttet sex med vedkommende. Partneren ved måske ikke, at han eller hun er smittet, så der er god grund til at tage en test, hvis du har dyrket ubeskyttet sex.

Får man klamydia inficeres slimhinden i urinrøret hos begge køn, samt slimhinderne i livmoderhalsen hos kvinder. Slimhinderne i endetarmen kan også blive inficeret, hvis I har dyrket analsex.

Klamydia er noget af en sniger

Faktisk er klamydia noget af en sniger-sygdom at blive smittet med. Typisk dykker symptomerne på klamydia op i løbet af 8en til tre uger efter smitten er blevet overført. Men der kan godt gå længere tid, før de dukker op – og hos en del smittede, viser de sig aldrig nogensinde!

Forbliver sygdommen ubehandlet – f.eks. fordi du ikke ved, du har fået klamydia – kan der i værste fald opstå komplikationer i form at betændelse i æggeledere hos kvinder og bitestiklerne hos mænd. Begge dele kan i sjældne tilfælde føre til enten sterilitet eller graviditet uden for livmoderen.

klamydia piller

Klamydia piller

Fjerner din klamydia symptomer allerede efter 72 timer. Disse er de mest effektive klamydia piller på markedet. Bestil direkte online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiapiller
Ad

klamydia test

Klamydia test

Klamydia test til mænd og kvinder med 99% præcision. Bestil online og få leveret i morgen.

Bestil klamydiatest
Ad

Klamydia kan derfor udvikle sig til en meget alvorlig sag, hvis du ikke får opdaget smitten i tide. Men netop fordi, du ikke nødvendigvis får nogle symptomer, er den svær at opdage uden at blive testet.

Du bør altid teste dig for klamydia efter ubeskyttet sex

I Danmark konstateres der over 25.000 tilfælde af klamydia om året og det frygtes at op mod dobbelt så mange kan være smittet uden at vide det og uden at de nogensinde udvikler symptomer på, at være blevet smittet.

billede af smitten

Så din partner ved måske overhovedet ikke, at han eller hun er smittet. Ja, faktisk kan partneren være blevet smittet med klamydia for længe siden, uden at vedkommende nogensinde har udviklet nogle symptomer.

Derfor er det en rigtig god ide, altid købe en klamydiatest, hvis du har haft ubeskyttet samleje. Du behøver ikke at gå ned på apoteket. Du kan bare bestille den på nettet. Så slipper du får at skulle tale med nogen om det og kan tage testen i al hemmelighed. Hellere få vished end ende med at blive steril!

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5