Hvordan virker slankepiller?

Er drømmen at blive slank i en fart, har du sikkert overvejet at tage slankepiller. Men hvordan virker de? Kan du overhovedet regne med at se resultater? Og er det overhovedet sundt for dig? Læs mere om dem herunder.

hvordan virker slankepiller
Udgivet 10.07.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Flere og flere danskere er overvægtige, og interessen for slankepiller er stærkt stigende. Måske har du selv overvejet, at få et skub i den rigtige retning med hjælp fra en slankepille?

Mange bruger slankepiller til et hurtigere og nemmere vægttab. Det er en effektiv hjælp i kampen mod overvægt. Online findes der et væld af forskellige slankemidler. Men hvordan virker de egentlig, og hvordan vælger du den rigtige slankepille til dig?

Hvordan virker slankepiller?

Slankepiller kan opdeles i 3 kategorier:

  • Receptpligtige
  • Receptfrie
  • Kostilskud

Dernæst defineres pillerne på 2 måder:

Appetithæmmende – stimulerer nervesystemet ved at påvirke det appetitregulerende center i hjernen, så din appetit nedsættes. Mange af denne type slankemidler virker også stofskifteforøgende. Nogle kosttilskud består primært af fiber, og indtages med en afmålt mængde vand. De svulmer derefter op og giver en fornemmelse af mæthed. Bivirkninger kan være fordøjelsesproblemer og psykisk negativ påvirkning.

Vi tester trøje, bh og t-shirt som giver bedre holdning

Fedtoptagelseshæmmende – forhindrer at indtaget fedt bliver lagret som kropsfedt. Det aktive stof i disse piller hæmmer enzymet pancreaslipase i at spalte fedtet i tyndtarmen, så det ikke optages i kroppen. Fedtet udskilles ufordøjet med afføringen. Bivirkningerne ved denne type slankepiller er stærke. Diarré, fedtet afføring og generelt negativ indvirkning på fordøjelse og tarmsystem. Yderligere skal du være opmærksom på, at de fedtopløselige vitaminer A, D, E og K optages i meget små mængder, hvis du bruger fedtoptagelseshæmmende slankepiller

Kosttilskud eller slankepiller?

Der er mange slankepiller på markedet, som kan betegnes som kosttilskud på lige fod med eksempelvis proteinpulver. Du kan bruge dem som et supplement i din daglige kost til at dæmpe appetitten eller booste dit stofskifte.

For at kende virkningen af disse skal du sætte dig ind i ingredienslisten, da mange af tilskuddene ikke sælges under betegnelsen slankepiller. F.eks. er Garcinia Cambogia, grønne kaffebønner og Hindbær-keton slankemidler.

Hvordan kan en slankepille hjælpe dig med et vægttab?

Slankepiller er en effektiv vej til at booste dit vægttab, og holde motivationen oppe med. Når du spiser slankepiller samtidig med, at du er på kur, vil du opleve et vægttab hurtigere.

En anden effektiv metode til at blive slank på er fedtfrysning. Tjek linket og bliv klogere!

Samtidig øger en del præparater energiniveauet, så du ikke løber ind i en energitom periode under kuren. Det er en opmuntrende og stærkt motiverende faktor, at kunne tænke på din buksestørrelse er gået et eller flere numre ned ned, når de ‘hårde dage’ indimellem kommer.

Hvornår bør jeg holde mig fra slankepiller?

Du bør aldrig tage slankemidler, hvis du

  • Er gravid, ammer eller planlægger graviditet i den nærmeste fremtid.
  • Lider af nogen som helst form for spiseforstyrrelse, epilepsi, diabetes, hjertelidelser, har forhøjet kolesteroltal eller har andre lidelser, der kan blive påvirket af slankemidler.
  • Er undervægtig (BMI på under 18,5).

Hvordan vælger jeg den rigtige slankepille?

Hvis du har været stærkt overvægtig i længere tid, kan du få receptpligtige slankepiller hos din læge. Har du i stedet brug for hjælp til at sætte gang i din kur, skal du kigge efter kosttilskud eller receptfrie slankemidler.

Bliv slanker med måltidskasser (vi tester dem)

Tænk også over hvad der er motiverende for dig, og hvad der er sværest for dig i din vægttabsprocess. Spiser du for meget? Spiser du forkert? Trøstespiser du?

Vælg dine slankepiller ud fra dine behov. De fleste slankepiller kombinerer flere virkninger, så du kan nøjes med en slags. Husk altid, at slankemidler er et supplement til effektiv kur, og fornuftig kost er grundstenen for et varigt vægttab!

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5