Tyndt hår

Mange mennesker oplever at få tyndt hår med alderen eller i forbindelse med stress, sygdom eller graviditet. Selvom tyndt hår i sig selv ikke er farligt, er det noget, der generer rigtigt mange af de mennesker, der får det.

Udgivet 15.05.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Her på siden kan du læse mere om hvorfor man får tyndt hår, hvad man selv kan gøre for at styrke hårvæksten og hvilke behandlingsmuligheder, der er tilgængelige. Sidst men ikke mindst finder du også gode råd til frisurer, der klæder tyndt hår.

Forskellen på at have tynde hårstrå og at have tyndt hår

Tyndt hår kan have mange årsager. Men inden disse gennemgås, er det nødvendigt med en definition af tyndt hår. Der er nemlig forskel på at have tynde hårstrå og tyndt hår. Har man tynde hårstrå, betyder det, at hvert enkelt hår er tyndt.

Har man tyndt hår, betyder det, at man har få hår på hovedet. Man kan altså sagtens have tykt hår, selvom man har tynde hårstrå, og have tyndt hår, selvom man har tykke hårstrå.

I Skandinavien har vi generelt tyndere og finere hårstrå, end de har andre steder i verden. Selvom tynde hårstrå ikke nødvendigvis betyder, at man har tyndt hår, hænger de to dog ofte sammen. Tynde hårstrå er nemlig mere skrøbelige, end tykke.

40% af mænd i 40’erne og 50% af mænd i 50’erne oplever denne type hårtab. 75% af mænd oplever udtynding i håret på et tidspunkt i løbet af deres levealder.

Hvad skyldes tyndt hår?

Tyndt hår kan, som sagt, have mange årsager. Nogle af de mest almindelige er:

  • Genetisk betinget hårtab (alopecia androgenetica)
  • Stress (både fysisk og psykisk)
  • Svamp i hovedbunden
  • Skæl
  • Hormonelle ubalancer
  • Stofskiftesygdomme
  • Medicin (især medicin, der indeholder hormoner)
  • Kemo
  • Kostvaner
  • Stramme frisurer, styling og skrappe hårprodukter

Af ovenstående årsager er genetisk betinget hårtab den mest almindelige. Genetisk betinget hårtab rammer hovedsageligt mænd.

De andre årsager kan ramme både mænd og kvinder, om end det oftest er kvinder, der fx har tendens til at gå for meget med stramme frisurer og skrappe hårprodukter.    

I nedenstående afsnit kan du læse mere om årsagerne til tyndt hår samt behandlingsmuligheder.

Er det farligt at have tyndt hår?

Selvom en del af årsagerne til tyndt hår kan være alvorlige, er det ikke i sig selv farligt at have tyndt hår. Tyndt hår er heller ikke i sig selv årsag til fysiske gener – med undtagelse af risikoen for at blive solskoldet i hovedbunden om sommeren.

Denne gene kan dog nemt undgås med en hat eller kasket, eller ved at søge skygge i de timer, solen er stærkest. Tyndt hår og hårtab er derimod for mange – både mænd og kvinder – forbundet med psykiske gener.

I vestlig kultur er en tyk, fyldig hårpragt anset som værende det pæneste til både mænd og kvinder. I reklamer, film og modeverdenen, bliver vi hele tiden præsenteret for fyldigt, glansfuldt hår.

Ligesom med andre skønhedsidealer, oplever mange at føle sig utilstrækkelige og eller mindre attraktive, hvis ikke de lever op til idealerne. Det er især dem, der er født med tyndt hår, eller som får det i en tidlig alder, der føler sig meget generede af det.

Genetisk betinget tyndt hår: Alopecia androgenetica

Det er helt naturligt, at både mænd og kvinder får tyndere hår med alderen. For mange er det ikke nødvendigvis noget, der bliver så tydeligt, at det er til egentlig gene.

Men en del – især mænd – oplever at få så tyndt hår med alderen, at de af kosmetiske årsager føler sig generet af det.

For både mænd og kvinder skyldes aldersbetinget hårtab alopecia androgenetica (i folkemunde kaldet for ”mandligt hårtab”). Dette er ikke som sådan en sygdom, og det er på ingen måde farligt.

Det betyder, at man i områder af hovedbunden er allergisk over for det mandlige kønshormon testosteron. Den allergiske reaktion giver hårtab, men er ikke noget, der kan mærkes.

Er tyndt hår arveligt?

Som det næsten fremgår af betegnelsen ”genetisk betinget tyndt hår”, så er alopecia androgenetica desværre arveligt. Er de ældre medlemmer af din familie tyndhårede eller skaldede, er der desværre stor sandsynlighed for, at du også bliver det.

Både på X- og Y-kromosomet sidder gener, som spiller en rolle ift. håret. Er du mand, betyder det, at du kan arve gener, der giver tyndt hår, fra både din mor og fra din far.

Er din far meget tyndhåret eller skaldet, bliver du det måske også. Men selv hvis hverken han eller din mor har tyndt hår, kan du risikere at få det. Dette skyldes, at mænd har et X og et Y-kromosom, mens kvinder har to X-kromosomer.

Mænd arver y-kromosomet fra deres far og x-kromosomet fra deres mor. Kvinder arver et X-kromosom fra hver.

Sådan nedarves tyndt hår hos kvinder og mænd

Har din mor et X-kromosom med genet for almindelig hårvækst, og et X-kromosom med genet for alopecia androgenetica, går det ”sunde” gen ind og dominerer, så hun ikke får tyndt hår, selvom hun bærer på genet for det.

Du kan være heldig, og have fået det ”sunde” X-kromosom med genet for almindelig hårvækst fra din mor. Men du kan også være uheldig, og have fået X-kromosomet med genet for alopecia androgenetica fra hende.

Er sidstnævnte tilfældet, vil alopecia androgenetica altså kunne vise sig hos dig, selvom din mor har helt almindeligt hår – fordi du kun har ét X-kromosom.

Er din morfar meget tyndhåret, bærer din mor med stor sandsynlighed på et X-kromosom med genet for tyndt hår, og du har altså 50 % risiko for at have arvet tyndt hår fra din mor (forudsat hendes andet X-kromosom bærer genet for almindeligt hår).

Da kvinder har to X-kromosomer, er sandsynligheden for, at de bliver tyndhårede, mindre. De kan nemlig arve genet for alopecia androgenetica, uden det vil vise sig hos dem.

Så længe det ene X-kromosom bærer genet for almindelig hårvækst, vil de ikke blive påvirket af alopecia androgenetica.

Kvinder skal dermed være uheldige, og få et X-kromosom med genet for alopecia androgenetica fra både deres mor og deres far, før de bliver tyndhårede.

Alopecia androgenetica hos mænd

Mange mænd får ikke bare tyndere hår på hele hovedet med alderen. De oplever, at hårgrænsen trækker sig tilbage, og at håret på toppen af hovedet bliver så tyndt, at de får en skaldet plet.

Med tiden mødes den vigende hårgrænse og den skaldede plet på toppen af hovedet, og de får det der i daglig tale bliver betegnet som ”måne”.

Dvs. at de er skaldede fra panden og op på midten af hovedet, og har en hesteskoformet krans af hår i siderne og nakken.

Som barn og helt ung er niveauet af testosteron som regel ikke højt nok til, at hovedbunden reagerer på det.

Men når mænd kommer op i 20’erne, stiger niveauet af testosteron, og hovedbunden begynder at reagere ved at stoppe hårproduktionen.

Det er de færreste, for hvem hårtabet går hurtigt – for de flestes vedkommende tager hårtabet langsomt til over tid, så de først får måne omkring de 40-50 år.

40% af mænd i 40’erne og 50% af mænd i 50’erne oplever denne type hårtab. 75% af mænd oplever udtynding i håret på et tidspunkt i løbet af deres levealder.

Alopecia androgenetica hos kvinder

For kvinder, der lider af alopecia androgenetica, kommer reaktionen som regel først ved overgangsalderen, da mængden af testosteron stiger i forbindelse hermed. Hos kvinder er det meget sjældent, at det fører til skaldede pletter.

Ofte bliver håret tyndest på toppen af hovedet, men generelt bliver deres hår tyndere på hele hovedet. Kun i yderst sjældne tilfælde, fører det til, at de bliver skaldede.

25% af kvinder oplever denne type hårtab.

Tyndt hår i en tidlig alder

Alopecia androgenetica kan slå tidligt igennem både hos mænd og kvinder. Langt de fleste oplever først at blive rigtigt tyndhårede på den anden side af 40. Men for en del starter det allerede i 20’erne, og for de meget uheldige allerede omkring de 15-16 år.

Tyndt hår kan dog også skyldes en lang række af andre årsager, som kan forefindes hos voksne såvel som børn og teenagere. Et pludseligt hårtab hos unge bør derfor undersøges hos lægen, da det kan være symptom på noget, der bør behandles.

Tyndt hår hos børn

Det er helt normalt, at børn op til 2-årsalderen har tyndt hår. Ofte er det først ved 7-årsalderen, børn får den hårfarve og hårtykkelse, som de vil få som voksne.

Har din barn tyndt hår, er der altså ikke nødvendigvis grund til bekymring. Sker der pludselige ændringer i dit barns hårtykkelse, kan du kigge efter i hovedbunden, om den ser fin og normal ud.

Er den rød og irriteret, bør du søge læge. Så kan det tynde hår nemlig skyldes irriteret hovedbund, svamp eller ringormeinfektion.

Tyndt hår og stress

Fysisk stress såsom graviditet, sygdom eller ekstremt vægttab kan forårsage tyndt hår. Ligeledes kan psykisk stress påvirke kroppen og dermed håret. Stress kan både resultere i diffus udtynding i håret og pletvis skaldethed.

Psykisk stress er mere komplekst end fysisk stress. Psykisk stress kan have mange årsager, som er svære at gøre noget ved: Et stressende job, et stressende privatliv, sorg, chok m.m.

En graviditet har en naturlig afgrænsning, sygdomme kan kureres, og vægttabet kan stoppes. Dermed er fysisk stress nemmere at se en ende på eller handle på, end psykisk stress er det.

Skyldes dit tynde hår enten fysisk eller psykisk stress, kan du forvente at få din normale volumen tilbage, når du ikke længere er stresset.

Hårsækkene går nemlig kun i dvale, dvs. stopper med at producere hår – de dør ikke. Det kan dog tage flere måneder efter stressniveauet er faldet, før du vil begynde at få håret tilbage.

Mistænker du psykisk stress for at være årsagen til dit tynde hår, bør du søge læge. Ikke bare for at få din normale hårvækst tilbage – men for at nedsætte dit stressniveau, inden det ødelægger mere end bare dit hår.

Tyndt hår på grund af svamp eller ringormeinfektion i hovedbunden

Både svamp og ringorme i hovedbunden kan forårsage hårtab og dermed tyndt hår. Begge dele er nemme at opdage, da hovedbunden bliver både rød, irritabel og kløende, hvis du har tilegnet dig én af dem.

Mistænker du, at dit tynde hår skyldes enten svamp eller ringormeinfektion, bør du straks søge læge.

Både fordi de er smitsomme, og fordi de med tiden kan forårsage varigt hårtab, der hvor infektionen har været værst.

Tyndt hår på grund af irriteret hårbund og skæl

Er du plaget af meget skæl, kan du risikere hårtab og dermed tyndt hår. Dette skyldes dels at skæl ikke er sundt for hårrødderne, dels at du kommer til at klø dig meget i håret. Når du klør dig i hovedbunden, stresser og beskadiger du dine hårsække.

I første omgang kan du prøve dig frem med forskellige shampooer mod skæl. Har disse ikke den ønskede effekt, kan du søge læge, for at få en skrappere kur mod skæl.

Tyndt hår og hormonelle ubalancer

Hormonelle ubalancer kan forårsage tyndt hår, fordi hårets vækst og struktur til dels er hormonelt betinget. Hormonelle ubalancer kan skyldes flere ting: 

  • Graviditet.
  • Overgangsalder.
  • Medicin.
  • Stress.

Tyndt hår og stofskiftesygdomme

Ofte taler man om stofskifte i forbindelse med vægt. Men stofskiftet påvirker meget mere, end bare vores vægt. Stofskiftehormonerne produceres i skjoldbruskkirtlen, og de regulerer hele kroppens vækst – herunder hårvækst.

Stofskiftesygdomme, hvor stofskiftet bliver for lavt, kommer ofte snigende over en længere periode, hvorfor mange først får diagnosen og dermed behandlingen ret sent. Følgende kan være symptomer på for lavt stofskifte:

  • Øget vægt.
  • Man er træt – og ser træt ud.
  • Tyndt hår.
  • Tør hud.
  • Overfølsomhed over for skiftende temperaturer. Især at man fryser.
  • Hård mave.
  • Smerter i muskler og led.
  • Humørsvingninger.
  • Uregelmæssige menstruationer.

Er du bange for, at du lider af en stofskiftesygdom, bør du søge læge.

Tyndt hår på grund af medicin

Mest almindeligt kendt er det, at kemo kan forårsage hårtab. Men andre typer medicin kan også påvirke hårvæksten og give tyndt hår.

Er du begyndt på en ny type medicin, kan du læse indlægssedlen eller kontakte din læge, hvis du mistænker den for at påvirke din hårvækst.

Tyndt hår og kost

Håret bliver, ligesom alt andet i vores krop, påvirket af, hvad vi spiser. En ensidig kost, der er fattig på vitaminer, mineraler og proteiner, kan sagtens være årsagen til tyndt hår.

Er du udfordret af tyndt hår, er kosten derfor et godt sted at starte. Vitaminer og mineraler kan du til dels få gennem kosttilskud – men proteiner får du kun gennem den mad, du spiser.

Sørg for at spise varieret, så du får alle de vitaminer, mineraler og proteiner, som din krop har brug for.

Tyndt hår på grund af stramme frisurer, styling og skrappe hårprodukter

Meget stramme frisurer kan resultere i hårtab, fordi hårsækkene bliver stressede af at blive trukket hårdt i. At du en gang imellem har en stram hestehale, knold eller fletning, betyder ikke det store.

Men går du med stramt opsat hår hver dag, risikerer du at slå hårsækkene ihjel – og få varigt hårtab og dermed permanent tyndt hår.

Du kan også beskadige dit hård, hvis du bruger meget føntørre, glattejern eller krøllejern. Opvarmningen af hårstrående beskadiger deres overflade, hvilket giver tørt og skrøbeligt hår.

Det skrøbelige hår knækker nemmere, hvilket giver håret et tyndt og tjavset udseende, selvom hårsækkene har det fint.

Hårprodukter såsom hårlak, voks, skum m.m. kan, ligesom opvarmning af håret, beskadige hårstråene. Tørshampoo kan desuden stoppe hårsækkene, så de kvæles.

Hår, der bliver tyndt, fordi det bliver beskadiget og knækker af, kan sagtens blive tykt igen, hvis man skruer ned for stylingen og brugen af skrappe produkter.

Kan man behandle tyndt hår?

Alt efter hvad årsagen til dit tynde hår er, er der mange muligheder for at behandle tyndt hår – nogle mere tilgængelige end andre:

  • Sunde hårrutiner.
  • Hårprodukter specielt designet til tyndt hår.
  • Vitaminer og andre kosttilskud.
  • Hårtransplantation.

I nedenstående afsnit kan du læse mere om de forskellige behandlingsmuligheder.

10 gode råd: Sunde hårrutiner, der skåner og styrker tyndt hår

Uanset hvad dit tynde hår skyldes, skader det ikke at have en god, sund hårrutine, som skåner og styrker håret. Herunder får du 10 gode råd til en sund hårrutine:

  • Undgå farvning af håret, eller vælg skånsomme farver. Gå eventuelt til frisøren og få anbefalet en skånsom farve.
  • Afbleg ikke håret.
  • Skru ned for varmen i badet (varmt vand er ikke sundt for håret), og vask håret maks. 2-3 gange om ugen.
  • Minimer brugen af føntørrer, glattejern og krøllejern.
  • Skru ned for brugen af skrappe hårprodukter såsom hårlak og kraftig voks. Skift evt. til et mere skånsomt mærke – her kan du med fordel spørge din frisør til råds.
  • Sørg for, at dit hår får den fugt, det skal have. Køb skånsomme, fugtgivende og beskyttende hårprodukter (shampoo, balsam, hårkur, varmebeskyttelse og hårolie).
  • Red ikke håret, når det er vådt (det knækker nemmere, når det er vådt).
  • Varier dine frisurer, så håret ikke altid bliver slidt af elastikker og spænder det samme sted. Sørg for også at gå med løst hår.
  • Sæt ikke dit hår for stramt når du laver hestehale, fletninger og knold (det gælder også ”man bun”.
  • Bliv klippet minimum en gang hver tredje måned, så du får klippet de slidte spidser jævnligt. Håret bliver ikke tykkere af at blive klippet ofte, men det bliver mere jævnt og ser sundere og tykkere ud.

Hårprodukter til tyndt hår

Når du skal på jagt efter hårprodukter, der er gode til tyndt hår, kan du kigge efter følgende:

  • Shampoo
  • Balsam
  • Hårkure
  • Hårolie
  • Varmebeskyttende produkter

Når du skal vælge de rigtige mærker og serier, bør du følge disse råd, som gælder for alle typer hårprodukter:

  • Forbered dig på at ofre mere end en 20’er pr. produkt. Billige hårprodukter er sjældent specielt skånsomme.
  • Vælg økologiske hårprodukter. Kemikalier er som regel hårde for både hovedbund og hårstrå.
  • Gå efter mærker og serier, der er specielt udviklet til tyndt hår.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du med fordel spørge din frisør eller materialisten til råds.

Vitaminer der er gode for håret

Selvom du spiser sundt og varieret, kan vitaminer og kosttilskud alligevel være en god idé. Som udgangspunkt er multivitaminer altid en god idé – uanset om du har tyndt hår eller ej.

Multivitaminer sikrer nemlig, at du får lidt af alle de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for, hver dag.

Du kan supplere multivitaminerne med ekstra tilskud af følgende vitaminer og mineraler:

  • B-vitamin.
  • A-vitamin.
  • C-vitamin.
  • D-vitamin.
  • E-vitamin

B7 (biotin) og B3 (niacin) er særligt vigtige for hårvæksten. De er med til at danne et godt næringsmæssigt grundlag for lange og tykke hårstrå samt en sund hovedbund.

De andre B-vitaminer er også vigtige for håret, fordi de giver en sund blodcirkulation i hovedbunden. Blodcirkulationen er vigtig at styrke, fordi det er gennem blodet, næringsstoffer bliver transporteret ud til hårsækkene.

A-vitamin er vigtigt for hovedbundens dannelse af sebum. Sebum er den olie, som holder hårrødderne fugtige og sunde.

C-vitamin er vigtigt, fordi vi har brug for det for at kunne producere bl.a. røde blodceller. Hertil er C-vitamin en grundsten i produktionen af kollagen, som både er vigtig for vores hud og hår.

D-vitamin er vigtig for hårets vækstcyklus.

E-vitamin er en antioxidant, og dermed vigtig for hele kroppen. Ift. håret hjælper E-vitamin især med at beskytte håret mod tobaksrøg, bilos og andre forureninger, håret bliver udsat for i løbet af dagen. Hertil er E-vitamin med til at øge blodcirkulationen i hovedbunden.

Mineraler der er gode for håret

Det er ikke kun vitaminer, der er vigtige for hårets vækst. Det er mineraler også – især:

  • Magnesium.
  • Jern.
  • Zink.
  • Silica.

Magnesium er, ligesom C-vitamin, en grundsten i produktionen af kollagen. Hertil modvirker magnesium skæl i hovedbunden. Magnesium er et af de mineraler, mange ikke får nok af – hvorfor et ekstra tilskud af magnesium for mange er en god idé.

Jern og silica er med til at give et sundt, glansfuldt og stærkt hår.

Zink er, ligesom B7-vitamin, med til at danne et godt vækstgrundlag for håret, så hårstrående bliver tykke og lange.

Medicin mod tyndt hår

Der findes desværre ikke nogen medicinsk mirakelkur mod hårtab og tyndt hår. Hvordan vores hår ser ud, og hvor tykt det er, er hovedsageligt genetisk bestemt, og derfor ikke noget der kan lige fikses.

Alopecia androgenetica kan i nogle tilfælde udbedres med lægeordinerede præparater, som indeholder finasterid – men det er ikke alle, det virker for.

Receptpligtige ekstra stærke B-vitaminer kan for nogle også have en synlig effekt, uanset hvad grunden til hårtab er. Selvom det for mange giver et stærkere og sundere hår, er det dog langt fra en mirakelkur.

Har du tyndt hår, er det bedste du kan gøre, at:

  • Spise sundt og varieret (eventuelt supplere med kosttilskud).
  • Bruge skånsomme hårprodukter.
  • Have sunde hårrutiner.

Er dit hår meget tyndt, kan du dog også overveje en hårtransplantation eller extensions.

Hårtransplantationer

Det er især populært blandt mænd, der lider af alopecia androgenetica, at få transplanteres hår til de skaldede områder på hovedet. Men der er også kvinder, som får transplanteret hår til områder på hovedet, hvor håret er blevet meget tyndt.

Det er dog ikke alle, der har mulighed for at få foretaget en hårtransplantation. Om man er egnet, kommer an på:

  • Alder.
  • Hårets tilstand.
  • Hovedbundens tilstand.

I de følgende to afsnit kan du læse mere om, hvad der skal til, for at man kan få en hårtransplantation, samt hvad en hårtransplantation mere præcist består i.

Krav du skal opfylde, før du kan få transplanteret hår

Alderen har ikke direkte indflydelse på, om man kan få en hårtransplantation. Men det er vigtigt, at man ikke stadig taber meget hår, når transplantationen foretages.

Ellers risikerer man nemlig bare, at håret igen bliver tyndt, eller at man får nye skaldede pletter. Ofte stopper hårtabet først omkring de 40-50 år.

Vælger man alligevel at få transplanteret hår i en ung alder, skal man forberede sig på at få en opfølgende transplantation senere.

Det skal dog her nævnes, at det transplanterede hår ikke har risiko for at forsvinde. Der transplanteres hårsække, fra områder på hovedet, som ikke er påvirkede af alopecia androgenetica.

De transplanterede hårsække fortsætter med ikke at være påvirkede af alopecia androgenetica, efter de er blevet flyttet. Hvilket vil sige, at de vil fortsætte med at producere hår resten af personens levetid.

Hårets tilstand skal være god, hvis hårtransplantationen skal blive en succes. Dvs. du skal have velplejet, sundt og stærkt hår de steder, det skal transplanteres fra.

Hertil skal der være balance mellem hvor meget hår, der er tilbage, og hvor store områder, der skal dækkes af transplanterede hår. Har du for lidt hår tilbage, ift. hvor stort et skaldet område du har, vil resultatet ikke blive godt.

Hovedbunden skal hertil være sund og rask. Har du eksem eller psoriasis, er der lille chance for, at transplantationen vil blive succesfuld. Hertil kan en transplantation forværre eksemen eller psoriasissen.

Forskellige former for hårtransplantationer

Der findes tre forskellige metoder, når det kommer til hårtransplantation:

  • Transplantation af enkelte hår.
  • Transplantation af hårstriber (dvs. en stribe hud med hår).
  • Transplantation af mindre hårduske (også kaldet mikrograting).

Den mest skånsomme metode er transplantation af enkelte hår. Det er det mindst invasive indgreb, og arvæv undgås helt.

Extensions i tyndt hår

En anden løsning, som hovedsageligt foretrækkes af kvinder, er brugen af extensions. Når det kommer til extensions, findes der overordnet set to typer:

  • Extensions, som bliver ”svejset” på dit eget hår.
  • Extensions på klips, som kan tages af og på dagligt.

Udfordringen ved at have extensions i tyndt hår, er, at det kan være svært at skjule de steder, hvor de er sat fast.

Især extensions, som er sat fast med klips, kan være svære at skjule. Derfor bør du, hvis du har meget tyndt hår, kigge på de ”svejsede” løsninger.

De bedste extensions til tyndt hår

Ved extensions, der svejses på, sættes en lille tot extension på en tilsvarende tot af dit eget hår tæt på hovedbunden. Der findes tre forskellige metoder til denne type påsætning:

  • Hot fusion – håret påsættes med opvarmet keratin, som limer totten af extension og dit eget hår sammen.
  • Cold fusion – håret påsættes med en ring, der klemmes sammen om totten af extension og dit eget hår.
  • Ultra cold fusion. Håret påsættes på stort set samme måde som ved hot fusion – men i stedet for opvarmning, bruges ultralyd. Hvor påsætningen ved de to andre metoder resulterer i en rund påsætning, er påsætningen her flad.

Ud af disse er de mindst synlige hot fusion og ultra cold fusion. Fordi totterne sættes fladt på håret ved cold fusion, er disse de absolut nemmeste at skjule.

Udover tykkelsen på dit hår, så spiller din hårfarve også en rolle ift. hvor naturligt et look du kan opnå med extensions. Er du meget blond, ses påsætningerne nemmere, end hvis du har mørkt hår.

Er du i tvivl om, om extensions er en god løsning for dig, kan du kontakte din frisør for vejledning. Det anbefales under alle omstændigheder, at du får en professionel til at påsætte dem. Især hvis dit hår er meget tyndt og lyst.

Gode frisurer til mænd med tyndt hår

Der findes heldigvis mange klædelige frisurer, selvom man har tyndt hår. Alt efter hvordan du er tyndhåret, er der forskellige, gode frisurer.

Har du høje tindinger, kan du vælge at blive klippet meget korthåret, og dermed faktisk fremhæve dine høje tindinger på en positiv måde. En anden måde at fremhæve dem på, er ved at gro langt hår, og stryge det tilbage.

Du kan også vælge at have en almindelig korthåret frisure, hvor du sætter håret på en måde, så det skjuler dine høje tindinger lidt.

Har du begyndende måne, er det vigtigt, at du ikke lader håret i siderne blive for langt – for så kommer der en for stor kontrast mellem siderne og toppen af dit hoved.

Har du helt måne, kan du sagtens beholde håret i siderne og nakken. Ligesom med begyndende måne, er det blot vigtigt, at du holder håret kort.

Sidst men ikke mindst kan du vælge at klippe dig helt skaldet. Gør du det, skal du huske at pleje din hovedbund, så den ikke bliver tør – og husk solcreme om sommeren.

Er du usikker på, hvad der vil klæde dit ansigt bedst, kan du spørge din frisør til råds.

Gode frisurer til kvinder med tyndt hår

Selvom du har tyndt hår som kvinde, er der stadig mange frisurer, som vil klæde dig.

For at få håret til at se mere fyldigt ud, er det en god idé at få klippet etager, idet det giver et mere fyldigt look. Hvis du har fald eller krøller i dit hår, er det også bare med at fremhæve det, idet det igen giver en illusion af fyldigere hår.

Har du glat hår, kan du med fordel krølle det lidt, hvis du fx skal til fest, og gerne vil have løst hår.

Ellers er en kort page også pænt til tyndt og fint hår. Des længere håret bliver, des tyndere kommer det nemlig også til at se ud.

Af opsatte frisurer er høje knolde ret fine – de skal bare ikke være for stramme. Når du har sat knolden, kan du løsne den lidt, og gøre den mere fyldig, ved at hive forsigtigt i den. Løse, franske fletninger kan også være rigtigt fine.

Generelt skal du altså gå efter frisurer, hvor du udnytter hårets fald og krøller, og hvor du har mulighed for at skabe et lidt rodet og fyldigt look.

Sidst men ikke mindst skal du huske at gå til frisør jævnligt – gerne en gang hver tredje måned. Bliver dine spidser slidte, får det nemlig kun dit hår til at se tyndere og mere tjavset ud.

Dreadlocks i tyndt hår

Ønsker du at få dreadlocks, selvom du har tyndt hår, findes der heldigvis en løsning: Påsætning af ekstra hår. Præfabrikerede dreadextensions hækles/filtes ganske enkelt sammen med de dreadlocks, du har af dit eget hår.

Inden du beslutter dig for at få dreads, skal du dog være opmærksom på, at det er hårdt for dit hår. Du bliver sandsynligvis nødt til at klippe dig korthåret, når du ikke vil have dem mere.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5