8 sunde spisesteder i Århus

Vil du både spise sundt og nærende i Smilets by, har du gode muligheder for det. Aarhus er nemlig  virkelig kommet med på beatet, når det gælder tilbud af sunde restauranter og lækker take-away.

sunde spisesteder i aarhus
Udgivet 28.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Den jyske hovedstad er bl.a. kendt for sine hyggelige kvarterer og charmerende stræder, der emmer af sydlandsk karakter. For de sundhedsbevidste, der ønsker at lade sig forføre af de århusianske tilbud af sunde madoplevelser, findes der et væld af muligheder.

De sunde alternativer i Århus er værd at gå på opdagelse iblandt og er for enhver smag, da de tilbyder både eksperimenterende samt klassiske udgaver af både danske og udenlandske retter. Take-away er i stigende grad en mulighed hos mange restauranter og gør måltiderne i dag til en fleksibel og nem mulighed. Selv på en travl hverdag.

Vi har kigget på 8 lækre steder med mulighed for at købe sundere take-away, men samtidig smagfulde alternativer til den velkendte junkfood.

Restaurant White Elephant

Restaurant White Elephant ligger i hjertet af Århus’ populære latinerkvarter på Klostergade.

Spisestedet er et gennemført thai-køkken med udelukkende thai-retter på menukortet.
Køkkenet består af kokke fra Bangkok, der har styr på deres thailandske traditioner i forhold til madvarer og tilberedning.

Restauranten er kvalitetssikret som anerkendt spisested fra den thailandske regering, eftersom stedet er medlem af Thai Select. Et nationalt kvalitetsstempel, der garanterer at restauranten lever op standarterne for gæstfrihed og omgivelser.

Det thailandske køkken

På menukortet findes en række mindre, små retter som sammensættes af gæsten/gæsterne. Dog er det muligt at vælge imellem på forhånd sammensatte menuer; to forskellige slags 4retters menu, special menu samt en sæson menu.

Læs også: Kærlighed giver dig flere leveår

Den thailandske tradition for at anvende stærke ingredienser samt supplere måltiderne med et bredt udvalg af forskellige grøntsager og nødder er gennemgående på menukortet.

Vigtig info

White Elephant er udelukkende en aftenrestaurant, der alle dage har åbent fra 17 – 22.00 (søndag lukket).

Det er muligt at bestille take-away på stedet.

Adresse: Klostergade 1, 8000 Aarhus C.

Mo’rice

Mo’rice er et japansk inspireret spisested, der tilbyder retter lavet gennem opskrifter, hvor naturens egen mad er i centrum.

Med stedets popularitet for Take-Away er der oplagt mulighed for at spise sundt med råvarer fra det smagfulde, indiske køkken.

Menu

Menukortet hos Mo’rice indeholder både salater samt ”Sushi Burrito”. En nyhed, som er en kombination af sandwich og den velkendt sushi. ”Sushi Burrito” fås i sandwichinspireret stil med laks, kylling, tun, rejer som kerneingrediens. Retten skiller sig dog ud ved, at hovedingredienserne er komplimenteret af indiske specialiteter såsom hjemmelavet chili-mayonnaise, teriyakisauce (en klassiske sovs lavet på ingefær) mm.

Mo’rice tilbyder også vegetariske udgaver, hvor naturris samt frisk og letkrydret tang er hovedingrediens.

Retterne hos Mo’rice er alle karakteriseret af det indiske og asiatiske køkken gennem et bredt udvalg af grønsager brugt og tilberedt forskelligt i hver ret.

Vigtig Info

Mo’rice har åbent fra 14.00 – 20. 30 alle ugens dage.

Adresse: Skanderborgvej 222, 8260 Viby J.

Mr. Sandwich og Bageri

Mr. Sandwich og Bageri er et klassisk, dansk cafésted, hvor muligheden for Take-Away er en bærende del af deres forretning.

Caféen har et bredt menukort, der gør det både nemt og fleksibelt at leve efter en sund livsstil, da stedet tilbyder måltider og tilbehør, der passer til både morgenmad, frokost samt aftensmad.

Bageri

Mr. Sandwich og Bageri tilbyder friskbagt brød til både frokost og til at tage med på farten. Der kan købes både rugbrød og franskbrød samt lune kærnemælkshorn mm.

Sandwich

Mr. Sandwich og Bageri tilbyder spændende udgaver af deres måltider, hvor det er muligt at få købe en sandwich med f.eks. krabbesalat eller pastrami og feta.

Hvis man foretrækker de klassiske sandwichtyper klarer stedet også det. Herunder f.eks. kylling og bacon samt æg og rejer.

Salat

Gennemgående for caféens menukort af frisklavede salater er det indbydende og fyldige indhold af velsmagende ingredienser, som gør salaten ud for et helt måltid til enten frokost eller aften.

De 4 forskellige salater giver mulighed for forskellige smagsopleveler gennem udvalget af råvarer deri. Mr. Sandwich og Bageri har deres egen Delikatesse, hvor det er muligt at tilkøbe tilbehør fra.

Vigtig Info

Mr. Sandwich og Bageri har åbent alle ugens dage fra 08.00 – 19.30.

Adresse: Viborgvej 26, 8000 Aarhus C.

The South Indian

Midt i hjertet af Århus ligger The South Indian, som er en dansk kæderestaurant, der tilbyder indisk mad lavet ud fra traditionerne omkring det indiske køkken – både med stil i restauranten men i lige så høj grad med hensyn til udvalget af råvarer samt tilberedning.

Restauranten er særlig kendt for sine populære sydindiske specialretter.

Menu

På menukortet hos The South Indian kan man komme på en smagfuld oplevelse gennem det klassiske, indiske køkken, hvor der er kræset om detaljerne – og krydderierne.

Det er muligt selv at sammensætte den menu, man ønsker og vælge imellem mindre, små retter. Om man er til kød, eller ønsker at spise vegetarisk er således op til én selv.

Lam, kylling, skaldyr, supper, samosa med fyld af krydrede grøntsager eller kød, serveringer af chutney, pickles, papadam (en tynd friteret dej lavet på linser) er blot et lille udsnit af det indbydende menukort. Der er garanti for at få smagsløgene tilfredsstillet!

65’ere

Den særlige kategori på menukortet kaldet ”65’ere” er mere moderne retter, som er karakteriseret af at indeholde op til netop 65 forskellige slags krydderier.

Dette ’madkoncept’ er en national specialitet.

Vigtig Info

Der er mulighed for Take-Away hos restauranten

The South Indian har åbent alle dage fra 17.00 – 22.00.

Adresse: Nørre Allé 51, 8000 Aarhus C.

Roots Juice & ’Wich

Roots Juice & ’Wich er stedet for både sunde og velsmagende fristelser. Stedet har netop den sunde livsstil som en del af deres madkoncept og denne holdning skinner også igennem på deres indbydende udvalg af frisklavede smoothies og juices.

Så hvis man kan identificere sig med stedets filosofigrundlag om, at mad og drikke skal serveres i deres naturlige tilstand for at give den optimale energi til kroppen, så er Roots Juice & ’Wich stedet.

Deres menukort vidner generelt om en stærk holdning til, at ikke kun kostsammensætning har afgørende indflydelse på kroppen men også udvalget og typen af råvarer.

Det økologiske princip er gennemgående på deres menukort.

Smootie og juice

Roots Juice & ’Wich har et udvalg på 14 forskellige juices at vælge imellem. De indbydende navne dækker over både vitamin- og mineralrige serveringer såsom: ”Antioxidant” bestående af jordbær, blåbær, æble samt hindbær eller ”Detox” indeholdende spinat, æble, ananas samt økologisk citron.

Sandwich

Roots Juice & ’Wich tilbyder en variation af sandwiches alle lavet på friskbagt brød.

Ingredienserne følger stedet holdning til en sund livsstil og man kan vælge imellem 11 forskellige udgaver.

Den klassiske kyllingesandwich serveres hos Roots Juice & ’Wich som ”Kylling Avokado” med lækker salatmix og skiver af avokado samt frisk pesto. Derudover kan vælge imellem også tunmousse samt norsk laks som hovedingrediens.

Alle sammen lavet fra bunden og med nøje udvalgt og hjemmelavet tilbehør.

Salater

De 6 forskellige salater man kan vælge imellem hos Roots Juice & ’Wich er i samme kvalitet- og sundhedsbevidste stil som resten af deres menukort. Foruden en vegetar-udgave.

F.eks. serveres salaterne med ikke kun brød som tilbehør men også nødder. Stedets hjemmelavede hummus er særlig populært og bliver bl.a. brugt til deres ”Protein Salad” bestående af netop den hjemmelavede hummus som hovedingrediens foruden avokado, rødbede, frisk og sprødt salatmix, agurk og pesto.

Vigtig Info

Hos Roots Juice & ’Wich er der mulig for Take A-way.

Stedet har åbent i dagtimerne fra kl. 10.00 – 19.00 på alle ugens dage.

Adresse: Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N.

Nordly

Nordly er spisestedet for dem, som ønsker at kombinere en smagfuld madoplevelse med en unik tilberedning af stedets eftertragtede menu, Tapas.

Tapas

Restaurant Nordlys tilbyder en kvalitetsbevidst Tapas menu bestående af de klassiske tapas-råvarer – men i et særligt udvalg.

Det tilhørende brød er alt sammen lavet fra bunden af og blandt kerneråvarerne kan der bl.a. vælges imellem oste fra ”Arla Unika” (som er en eftertragtet ostebutik i Latinerkvarteret i Århus og som sælger et eksklusivt udvalg af oste), tørsaltede mandler, paté, lufttørret skinke og grignoton (en fransk pølse delikatesse).

Vigtig Info

Restaurant Nordly har kun åbent om aftenen fra kl 17.00 – 20.00 på alle ugens dage.

Adresse: Nordre Strandvej 2, 8240 Risskov

Odderway 59

Odderway 59 er en italiensk inspireret restaurant, der befinder sig i Højbjerg.

Menukortet indeholder de klassiske, italienske bekendtskaber såsom pizza samt burger.
Men skiller sig ud på kvaliteten af dem, da der er kræset om udvalget af råvarerne.

Således er samtlige af spisestedets special burgere skabt af hjemmelavede burgerboller.

Odderway 59 tilbyder derudover et smalt men delikat udvalg af Gourmet Pizzaer som hver i sær er lavet med særlige og friske råvarer; friske oliven, ægte serranoskinke, strejf af rosmarin.

Vigtig info

Odderway 59 har på hverdage åbent fra kl. 16.00-21.30. I weekenderne er der åbent fra kl. 12.00.

Adresse: Oddervej 59, 8270 Højbjerg.

Seisei Sushi

På Tordenskjoldsgade kan man købe en bred udgave af sushi retter.

Stedet er særlig brugt til Take-Away.

På menukortet kan der vælges imellem en række mindre retter, man selv kan sammensætte. Ellers kan man vælge imellem et udvalg af menuer bestående af forskellige fiskeanretninger (herunder ørredrogn, run, norsk laks, tigerrejer m.fl.) tilberedt med f.eks. bønner og avokado.

Man kan tilpasse sine menuer gennem tilvalg af smagsforstærkere; spicy laks, chili Mayonnaise, wasabi, syltede ingefær mm.

Vigtig info

Stedet har åbent alle dage fra 14.00 – 22.00.

Adresse: Tordenskjoldsgade 65, 8000 Aarhus C.

Gå til forsiden af Doc24.dk

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5