Fiskeolie fra Eye Q – Se de bedste Omega 3

Vil du gerne i gang med at tage fiskeolie, er du helt sikkert på jagt efter, hvilken type der er bedst for dig. Herunder kan du læse om vores guide af mærket Eye Q, og hvad der adskiller dem fra andre mærker.

eye q fiskeolie test billede
Udgivet 12.06.2021 | Senest redigeret 29.11.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Eye Q udvinder fiskeolie fra en bæredygtig bestand af sardiner og ansjoser, der indeholder en højere koncentration af den vigtige Omega-3 fedtsyre EPA. Eye Q fiskeolie udmærker sig endvidere ved at indeholde både Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer og fås både som kapsler, tyggetabletter og på flydende form med smagstilsætninger.

Eye Q er et fiskeoliemærke, der er produceret af det schweizisk-ejede firma Equazen. Det blev startet som en mand- og kone-virksomhed tilbage i 1999 og har i dag vokset sig til en af de største producenter af fiskeolie i verden.

OBS: Eye Q fiskeolie kan have en negativ effekt hos børn med epilepsi.

Fiskeolie fra små fisk indeholder færre tungmetaller

To ting kendetegner Eye Q’s fiskeolieproduktion: Dels er den fiskeolie, der bruges, udvundet af fisk fra bæredygtige bestande af sardiner og ansjoser og dels er mængden af tungmetaller i deres fiskeolie mindre, netop fordi de udvinder den fra mindre fisk, der ligger tidligt i fødekæden.

Mængden af tungmetaller ophobes nemlig op gennem fødekæden, så havde fiskeolien været udvundet af større fisk som f.eks. laks, ørred og makrel, der ligger højt oppe i havets fødekæde, ville mængden af tungmetaller have været væsentlig større.

Større mængder af EPA og GLA

En anden stor forskel på Eye Q og andre fiskeolieprodukter er, at alle deres produkter indeholder både Omega-3 og -6 fedtsyrer. Samtidig er en væsentlig højere koncentration af Omega-3 fedtsyren EPA, der er den vigtigste af de umættede Omega-3 fedtsyrer, fordi den hæmmer inflammation (betændelsestilstand) mest effektivt.

eye q chews kapsler

#4 Eye Q kapsler

Eye Q Chews indeholder ren fiskeolie af høj kvalitet. Kapslerne er beregnet til at blive tygget, og de er derfor perfekte til børn eller til voksne der har problemer med de almindelige kapsler der skal sluges. 

Bestil, modtag i morgen
Ad

Fra Omega-6 kommer en anden vigtig fedtsyre, nemlig GLA eller gamma-linolensyre, som er det fulde navn bag forkortelsen. Den optages ligesom EPA og de fedtsyrer, vi får fra Omega-3, i cellemembranerne og har ligesom dem antiinflammatoriske egenskaber. Det særlige ved GLA er, at denne fedtsyrer menes at mindske eksem, fordi den udover at mindske inflamation, også hjælper huden med at holde på væsken.

Fiskeoliekapsler fra Eye Q

Eye Q tilbyder en række forskellige fiskeoliekapsler i størrelser omkring 500 mg. Fordelen ved de forholdsvis små kapsler er, at de er nemmere at sluge. Ulempen er til gengæld, at du skal tage 2 kapsler hver dag, for at være sikker på at få fiskeolie nok.

alt du skal vide om fiske olieSå har du problemer med at sluge de store kapsler, som mange andre producenter anvender, kan du med fordel skifte til Eye Q fiskeoliekapsler. Så får du nogle kapsler, der er lettere at sluge, men må til gengæld leve med, at skulle tage 2 hver dag.

Producenten anbefaler faktisk, at du de første 12 uger tager 6 kapsler om dagen, for at opbygge en tilpas mængde fiskeolie i kroppen. Det bør du dog være varsom med, især hvis du f.eks. jævnligt spiser makrel – enten røget eller i tomat – til din frokost. Så kan du nemt få for meget fiskeolie og dermed få nogle af de bivirkninger, du kan læse om her.

Mumomega fiskeolie kapsler til gravide

Eye Q har også en særlig fiskeoliekapsel til gravide og ammende mødre, der generelt anbefales at indtage en højere mængde fiskeolie end andre kvinder. Det særlige ved Mumomega er, at de indeholder mere af Omega-3 fedtsyren Docosahexaensyre eller DHA, der skulle hjælpe til normal udvikling af barnets hjerne og øjne.mumomega-gravid billede

Forsøg har i hvert fald vist, at mødre der har indtaget meget DHA, har fået spædbørn, der reagerer mere aktivt på omgivelserne end spædbarn fra mødre, der ikke havde fået DHA.

Læs: Fiskeolie til gravide
Læs: Fiskeolie til børn og babyer

Mumomega fås i 600 mg kapsler og det anbefales, at gravide tager 1 kapsel dagligt. Sammen med en velafbalanceret kost og regelmæssig indtag af fed fisk, sikrer det den rette ernæringsmæssige støtte under graviditeten og i amme-perioden.

Producenten anbefaler dog, at gravide konsulterer egen læge, før de går i gang med at tage fiskeolie som kosttilskud.

Fiskeolie som tyggetabletter

Børn har også godt af et dagligt kosttilskud fiskeolie og som noget helt særligt har Eye Q produceret en serie tyggetabletter med smag, der er specielt målrettet børn – og andre, der ikke kan sluge den almindelige fiskeoliekapsel eller få flydende fiskeolie ned.

Tyggetabletterne har en jordbæragtig smag og indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer. De glider væsentlig nemmere ned hos børn eller kan nemt inkorporeres knuste i f.eks. en frugtyoghurt eller som smag til mælken på et morgenmadsprodukt.

Eye Q anbefaler, at der startes op med 12 tyggetabletter de første 12 uger og derefter fast tages to tyggetabletter hver dag for at sikre barnet et passende indtag af Omega-3 og -6 fedtsyrer.

Flydende fiskeolie med smag

flydende fiskeolie eye q
Eye Q har produceret den flydende fiskeolie, som kommer i mange smagsvarianter.

Eye Q har også en produktserie med flydende fiskeolie. Det særlige ved deres flydende fiskeolier er, at de alle sammen er tilsat smag, f.eks. vanilje og citrus. Det skulle gøre det nemmere at få fiskeolien ned, men ændrer ikke ved dens olivenolie-agtige konsistens, der også er et problem for mange.

Ligesom deres kapsel- og tyggetablet-produkter indeholder flydende fiskeolie fra Eye Q både Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer. Det betyder, at du får både de vigtige EPA og DHA Omega-3 fedtsyrer og det vigtige GLA fra Omega-6.

På samme måde som Eye Q’s øvrige fiskeolieprodukter indeholder deres serie af flydende fiskeolie heller ikke kunstige tilsætningsstoffer, ligesom den er glutenfri.

En producent, der lytter til forbrugerne

Alt I alt er Equazen Eye Q en producent, der lytter til forbrugerne. Netop derfor tilbyder de fiskeolie på tre forskellige måder og især tyggetabletterne er unikke. Så kan du ikke forlig dig med hverken kapsler eller flydende fiskeolie, så kan tyggetabletterne være det alternativ, du har ledt efter.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5