Her kan du få foretaget hårtransplantationer i Odense

Hårtransplantationen er i disse år en behandling, som flere og flere får foretaget her i Danmark. Siden 1980’erne har proceduren og teknologien taget kvantespring, hvorfor det i dag er muligt at få foretaget indgrebet uden at det er noget, der tydeligt kan ses efterfølgende.

hårtransplantation odense
Udgivet 21.06.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvis du er skaldet eller har udtyndede områder i hovedbunden, og derfor ønsker at få dit gamle hår tilbage, kan der altså i dag sagtens gøres noget ved det.

Hvad er en hårtransplantation?

Hårtransplantation er en procedure, hvor man flytter allerede eksisterende hår fra et sted på kroppen til et andet. Der vil ofte være tale om, at man flytter hår fra baghovedet og siderne til toppen. Dette skyldes, at det er der den kraftigste hårvækst på kroppen vokser.

Skaldethed opstår pga. hormonpåvirkning. Når man får foretaget en transplantation af håret bliver det forflyttede hår ikke påvirket af disse hormoner. Derfor skal du efter proceduren ikke frygte for at skaldetheden kommer igen.

Hvordan foregår det?

Før operationen kan gå i gang, foretages der altid en konsultation, der skal afgøre, hvor mange grafts der skal flyttes og hvor den nye hårlinje skal gå.

Herefter starter hårtransplantationen med, at man udtager de forskellige grafts fra donorområdet, der som tidligere nævnt typisk vil være baghovedet og/eller siderne.

Disse transplanteres så til det skaldede eller tyndhårede område, hvor de bliver påsat med tanke på at de passer ind og at resultatet bliver så naturligt som muligt.

Når håret dækker og det ønskede resultat er kommet, bliver hovedbunden renset, således at der ikke kommer nogen infektioner.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Operation foregår under bedøvelse, hvorfor du ikke vil mærke nogen smerte.

Hvor i Odense kan man få en hårtransplantation?

Flere af landets bedste klinikker findes i Odense. I dette afsnit kan du få et indblik i, hvilke klinikker du har mulighed for at vælge og fordelene og forskellighederne ved de enkelte.

Aros Privathospital

På Aros Privathospital benytter de sig af FUE-teknikken, der som bekendt giver den mest nænsomme og sikre behandling.

Arbejdet udføres af dygtige kirurger, der er oplært indenfor høstmetoden SMARTGRAFT, der spiller en væsentlig rolle i klinikkens tilbud til dem der er interesserede.

På Aros er FUE-teknikken nemlig kombineret med SMARTGRAFT, der er en høstmetode, der har til formål af give patienterne det optimale udbytte af de hårstrå, der høstes under operationen.

I de første uger efter operationen vil de nye hårstrå falde af, men efter en 2-3 måneder vil de begynde at vokse ud igen, inden det endelige resultat kan ses efter 8-12 måneder.

Med SMARTGRAFT reklamerer de for, at mere end 90 % af de transplanterede hår overlever.

Prisen afhænger af den individuelle patients behov, og kan derfor ikke fastslås inden en konsultation. Udtyndede tindinger vil dog oftest koste omkring 30.000 kr.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Hårklinikken

Hårklinikken tilbyder behandling udført af Dr. Georgios Zontos, der går for at være Europas førende indenfor sit felt.

Her benytter de sig, at det såkaldte DIP-program, der er en kombination af en hårtransplantation udført efter FUE-teknikken, efterfulgt af en behandling med specialtillavede midler, hvis opgave er at genopbygge hårets kvalitet.

Klinikkens FUE-behandling adskiller sig fra samme metoder andre steder, hvormed den efterfølgende restitueringstid skulle være kortere. Aldersgrænsen i forhold til at blive godkendt går fra mellem 25 og 65 år.

Priserne på behandlingen afhænger af flere variabler og kan derfor først gives efter en indledende konsultation.

Dan Clinic

På Dan Clinic tilbydes der behandling af Læge Jan Sæther, der har beskæftiget sig med hårtab siden 1985.

En hårtransplantation på klinikken udføres ved, at håret i nakken og på siderne af hovedet, flyttes til det område hvor behovet er der. Der præciseres dog ikke på hjemmesiden, hvilken teknik klinikken benytter.

Behandlingen varierer i forhold til den enkeltes behov og kræver en konsultation først.

Forskellige behandlingsformer

Der findes i alt tre forskellige teknikker, der kan tages i brug, når der skal foretages en hårtransplantation.

FUE-teknikken

Dette er den nyeste og mest nænsomme metode, hvormed operationen kan udføres. FUE står for Follicular Unit Extraction (follikulær enhed udstrækning). Det der er det smarte ved denne teknik er måden hvorpå man udtrækker hårene.

I modsætning til de to andre teknikker, hvor man udskærer et bælte af huden med en skalpel, hvilket efterlader et ar, tager man her enkelte follikulære enheder ud ad gangen.

Ved hjælp af denne teknik, undgår man altså et langt ar, men får i stedet nogle langt mere diskrete prikker i donorområdet.

Mini-grafting

Dette er den traditionelle teknik indenfor hårtransplantation, hvor der fjernes en stribe hår og hud fra nakken, der så efterfølgende skæres ud i mange små stykker, inden de påføres hovedbunden.

I og med der bruges skalpel, efterlader denne metode gerne ar og er generelt den af metoderne der giver det dårligste resultat. Til gengæld er mini-grafting både den hurtigste og billigste løsning på markedet.

FUT

Den sidste af de tre teknikker, er nyere og mere avanceret end mini-grafting, mens det ikke er tilfældet i forhold til FUE-teknikken. FUT står for Follicular Unit Transplantation, og har enkelte ting tilfælles med de to andre teknikker.

Nøjagtig som ved mini-grafting udskæres et bælte af huden. Til forskel fra førnævnte metode, skæres stykkerne her helt ned til de enkelte follikulære enheder, inden de plantes i modtagerområdet.

Dette gør at FUT almindeligvis blandt kirurger bliver opfattet som overlegen i forhold til mini-grafting.

Samlet set anbefales FUE-teknikken, da der er den metode, der skåner din hovedbund bedst, ligesom du undgår at skulle bære tydelige ar fremadrettet.

Hvor længe holder hårtransplantationen?

Det bedste ved denne operation er at den er permanent, hvorfor du efter transplantationen ikke behøver at tænke mere på det.

I og med at hårene, der nu er overført til toppen af dit hoved, oprindeligt stammer fra områder på kroppen, der ikke er påvirket af skaldethed, kommer de til at vokse som normalt, hvorfor du ikke skal have foretaget en lignende operation igen på et senere tidspunkt.

Find også klinikker i København, Aarhus og Aalborg

Det hår der sidder på siderne og i nakken, bliver ikke påvirket af de hormoner der danner skaldethed på toppen, hvorfor dit nye hår vil blive siddende resten af dit liv.

Som oftest vil håret være fuldt udvokset ca. et år efter operationen.

Mini-grafting giver den langsomste heling, da man med denne operationsform ikke benytter sig af mikroskop.

Derved er man ikke i stand til, at trimme de enkelte enheder, hvorfor de sår og ar der afstedkommer som følge af operation også bliver større og derfor tager længere tid at hele.

FUE-teknikken giver derimod den hurtigste heling, pga. af de små prik-sår som operationen skaber. Størrelsen af disse er så små, at de formodentligt heler på godt og vel en uges tid.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5