Har impotens noget med alderen at gøre?
Er du ved at komme op i årene, er du måske bekymret for, hvordan det kommer til at gå med din potens. For er der ikke noget med, at impotens og alder hænger sammen? Find ud af herunder, hvorfor det er sådan.
Hvad er den gennemsnitlige alder for mænd, der lider af impotens? Er det normalt af lide af impotens i større eller mindre grad, når man er ung? Der findes mange spørgsmål om impotens og alder, og du kan læse en masse om emnet i denne artikel.
Der er flere forskellige årsager til, at man kan lide af impotens, og derfor er der også stor variation i, hvor gammel man er, når problemet opstår. Der er både fysiske og psykiske faktorer, der spiller ind, og nogle er man mere tilbøjelig til at lide af som ung, mens andre er sygdomme, der ofte kommer med alderen.
Impotens alder
En ting er sikker: Risikoen for impotens stiger med alderen. En undersøgelse viser, at 30 % af mænd over 60 år lider af impotens, hvor kun 5-10 % af mænd omkring de 40 år lider af impotens. Dette skyldes, at de to største årsager til impotens er åreforkalkninger og nervesygdomme, som oftest opstår i en alder over de 50. Impotens er altså en slags følgesygdom, som i nogle tilfælde kan forsvinde, hvis sygdommen bliver behandlet.
Udover at blive behandlet for den pågældende sygdom, får mange mænd også en direkte behandling for impotens. Det kan være piller, indsprøjtning, samtaleterapi eller en anden passende behandling, som man finder ud af i samarbejde med lægen. Mandens livsstil kan også have en effekt på evnen til erektion, og rygestop, mindre fed og saltholdig mad samt mere motion kan også hjælpe meget.
Mest effektive midler på markedet
Virker efter 30-60 min
Langtidsvirkende – Op til 36 timer
Indføres ved spidsen af penis
Ung med rejsningsproblemer
Selvom det mest er mænd over 60 år, som bliver ramt af impotens, er det ikke unormalt af unge drenge også oplever rejsningsbesvær. Ofte har dette en psykisk årsag, så som præstationsangst, jalousi, usikkerhed, stress eller depression. Det kan også skyldes, at den unge mand har drukket for meget alkohol, hvilket de fleste mænd oplever flere gange i livet.
Selvom det kan virke uoverskueligt og grænseoverskridende, så er det første skridt på vejen at tale åbent om rejsningsbesværet. Det at italesætte det over for sin partner kan have en stor positiv effekt, da det hos unge mænd typisk er præstationsangst eller usikkerhed, der forårsager rejsningsproblemerne.
Det kan dog også være bagvedliggende sygdomme, som viser sig ved impotens. Unge diabetikere kan f.eks. opleve impotens i tyveårsalderen, da dårlig blodsukkerkontrol kan skade rejsningsevnen. Bliver problemet ved, er det derfor vigtigt at konsultere sin læge for at finde årsagen og for at komme i behandling for impotensen.