Små bryster – hvad kan man gøre?

Synes du, at du har for små bryster? Så er du langt fra den eneste. Her stiller vi skarpt på de små bryster og hvad du kan gøre, hvis gerne du vil have større bryster.

Udgivet 04.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Faktisk er der netop i disse år flere danske kvinder end nogensinde før, der får opereret deres bryster større. Det kan være en løsning, hvis du er ked af dine brysters størrelse i en sådan grad, at det påvirker din psyke negativt.

Dine brysters størrelse hænger sammen med din kropsform

Din barm består hovedsageligt af collagen, fedt og mælkekirtler. Det vil sige, at hvis du har en meget lav fedtprocent, så er der også en stor sandsynlighed for, at du har små bryster.

Det er klart, at hvis der generelt nærmest ikke er noget fedt at tage af på kroppen, så kan der heller ikke samle sig særligt meget fedt i brysterne.

Hvis du er ked af, at du har små bryster, og du generelt er en smule undervægtig, kan du således forsøge at tage lidt på. Tager du på, er der en vis sandsynlighed for, at du vil få en større barm.

Dog skal du selvfølgelig være opmærksom på, at fedtet ligeledes vil fordele sig over resten af kroppen, og at det i høj grad er generisk, hvordan fedtfordelingen hos den enkelte er.

Rygning er generelt skadeligt for dig, og faktisk gælder det, at nogle af stofferne i cigaretter nedbryder kollagen og desuden forringer din krops evne til at danne nyt collagen.

Er du ryger, kan du derfor opleve at få både mindre bryster og bryster, der hænger mere. Er du ked af, at du har små bryster, er der således endnu en god grund til at stoppe med at ryge.

 

 

Træning kan give dine bryster et lille løft

Hvis du er ked af, at du har små bryster eller flade bryster, kan du overveje at begynde at træne. Hvis du træner dine brystmuskler, kan du opleve, at dine bryster får et naturligt løft indefra.

cerix logo

Cerix er mest populær klinik

Cerix hjælper mange hundrede danske kvinder hvert år med brystforstørrende operationer. Hvis du er utilfreds med dine brysterm kan du få en uforpligtende konsultation.

Læs mere
9.2score
Ad

Du får ikke reelt set større bryster af det, men løftet fra den forstørrede muskel kan gøre, at din barm umiddelbart syner større. Når det kommer til træning, skal du naturligvis igen huske på, at din barms størrelse hænger tæt sammen med din fedtprocent.

Taber du dig pludselig rigtig meget, fordi du begynder at træne, kan du altså i værste fald opleve, at dine bryster bliver endnu mindre.

Holder du en nogenlunde stabil fedtprocent, men sørger for at opbygge muskel, kan du dog se positive resultater på denne måde.

Overvej eventuelt et kirurgisk brystløft

Ud over at du kan træne dig til et naturligt brystløft, kan du også få foretaget et kirurgisk et af slagsen. Selvom du ikke får deciderede større bryster af et brystløft, gælder det, at det kan komme til at syne sådan.

Når dine bryster bliver løftet, kommer de til at strutte mere, og de kommer til at fremstå mere voluminøse. Selvom de ikke bliver større af et brystløft, kan det altså virke sådan.

Der findes flere forskellige former for brystløft. Typisk skelner man imellem et stort og et lille løft. Har du meget små bryster, vil du skulle have foretaget et lille brystløft, hvis du ønsker at give din barm et ekstra boost.

Læs også: Ultimativ guide om silikonebryster

Når man foretager et lille brystløft, lægger man et snit omkring brystvorten. Det vil sige, at man nærmest ikke kommer til at kunne se det ar, du efterfølgende får, og det er en af de helt store fordele ved det lille brystløft.

cerix logo

Cerix er mest populær klinik

Cerix hjælper mange hundrede danske kvinder hvert år med brystforstørrende operationer. Hvis du er utilfreds med dine brysterm kan du få en uforpligtende konsultation.

Læs mere
9.2score
Ad

Det kan give din barm en lille smule ekstra kærlighed, således at du måske igen bliver godt tilfreds med dine små bryster.

Kan jeg få implantater, hvis jeg har for små bryster?

Ja, hvis du er meget ked af, at du har små bryster, kan du naturligvis altid overveje at få foretaget en brystforstørrende operation. Man kan enten lave en sådan med implantater eller med dit eget fedt.

Læs også: Brystforstørrelse i Aarhus

Hvis du skal have lavet dine bryster større ved hjælp af dit eget fedt, kræver det naturligvis, at du har nogle fedtdepoter at tage af.

Som vi allerede har været inde på, kan små bryster ofte hænge sammen med en lav fedtprocent, og det er derfor heller ikke sikkert, at denne metode er en mulighed for dig.

Hvis du synes, du har for små bryster, kan du så i stedet overveje at få indopereret implantater. Der er i dag rigtig mange dygtige plastikkirurger, og du kan derfor også opnå et virkelig smukt og naturligt resultat på denne måde.

Du kan få implantater i mange forskellige størrelser samt i forskellige udformninger, så uanset hvilket look du gerne vil opnå, er der implantater, der er perfekte for netop dig.

Hvad skal jeg være opmærksom på med implantater?

Hvis du har meget små bryster, skal du nøje overveje, hvor store implantater du får indopereret. Det kræver en vis mængde væv og hud, hvis der skal være plads til større implantater.

Har du meget flade bryster, kan du derfor næppe forvandle dine bryster til de helt store af slagsen – i hvert fald ikke i første omgang.

Ønsker du at få opereret dine bryster væsentligt større, kan det derfor være nødvendigt at gøre det af flere omgange, så huden kan nå at udvide sig.

Det gælder imidlertid samtidig, at det er fornuftigt at holde sig til nogle lidt mindre implantater, hvis du gerne vil bevare et naturligt look.

Hvis du vælger at få opereret dine bryster større ved hjælp af implantater, skal du nøje overveje, hvilken type implantater, du vælger.

Læs også: Få hjælp hvis du har indadvendte brystvorter

Grundlæggende skelnes der imellem de dråbeformede implantater og de runde implantater. Hver især har de deres fordele og ulemper, hvilket vi vil kigge lidt nærmere på nedenfor.

Runde implantater kan være udfordrende for dig med små bryster

Hvis du selv har meget små bryster, kan det være svært at give dig en naturligt udseende barm med runde implantater.

Særligt hvis du vælger implantater med en høj profil, kan de komme til at være meget tydelige igennem huden, hvis ikke du har specielt meget brystvæv at give af selv.

Det er dit eget brystvæv, der så at sige camouflerer implantaterne, og har du meget flade bryster, vil det derfor med stor sandsynlighed være svært at give dig et naturligt bryst med runde implantater.

Fordelen ved runde implantater er til gengæld, at de giver dig et meget struttende bryst. Du får en hel del fylde for oven med denne type implantater, og det er der mange, der i dag efterspørger.

Har du små bryster, men dog stadig noget væv at give af, kan det sagtens være, runde implantater kan være relevante for dig.

Er du i tvivl om, om du kan få opereret dine bryster større med runde implantater, gør du klogt i at konsultere en plastikkirurg, som kan hjælpe dig med at finde frem til den bedste løsning for netop dig.

Dråbeformede implantater giver typisk et naturligt look  

Det gælder generelt, at du opnår det absolut mest naturlige look ved hjælp af dråbeformede implantater. Det skyldes, at der i disse er væsentligt mere fylde for neden, end der er for oven – akkurat ligesom det typisk er tilfældet med det naturlige bryst.

Det er nemt at give dig et naturligt udseende med dråbeformede implantater, da den øverste kant nemt kan camoufleres selv under en meget lille mængde brystvæv. Har du meget små bryster, kan dette derfor være en god løsning for dig.

Dråbeformede implantater blev oprindeligt udviklet til at rekonstruere bryster efter kræftforløb, og de er derfor også udviklede til at give et så naturligt udseende som overhovedet muligt.

Ønsker du at få en større, men naturlig barm, er de dråbeformede implantater derfor et oplagt valg. Har du derimod et ønske om netop ikke at have en naturlig barm, skal du i stedet overveje muligheden for at få indopereret runde implantater.

Hvorfor overveje plastikkirurgi?

Der er i dag rigtig mange kvinder – og mænd – der lægger sig under kniven. Særligt barmen bliver ofte tilrettet på den ene eller anden måde.

Nogen synes, det er en skam at ændre på kroppens naturlige udseende, imens andre nærmest ikke kan få nok af plastikkirurgi. Heldigvis er der plads til det hele, og du kan derfor også gøre lige akkurat hvad der passer dig bedst.

Der er rigtig mange kvinder, der i dag ikke er komfortable med at vise sig offentligt i en bikini, fordi de er kede af, hvordan eksempelvis deres bryster ser ud.

På samme vis er der en lang række kvinder, der end ikke kan lide at være nøgne sammen med deres partnere, fordi de for eksempel synes, de har for små bryster.

Det er naturligvis synd og skam, at nogen har det sådan, og så kan plastikkirurgi være en kærkommen løsning.

Er du meget ked af for eksempel at have små, kan det føre virkelig dårligt selvværd med sig. På sigt kan dét føre til større psykiske udfordringer.

Det kan således komme til at påvirke dig negativt i en sådan grad, at du kan have svært ved at have en velfungerende hverdag, hvis ikke du er tilfreds med dine brysters udseende.

Imens det naturligvis er langt fra alle, der bør overveje at få nye bryster, er det en god mulighed for dig, der er generet af dit udseende i så høj grad, at det gør det svært for dig at leve dit liv fuldt ud.

Plastikkirurgien har udviklet sig utroligt meget, og i dag kan man opnå virkelig gode og smukke resultater ved kirurgiske indgreb. Føler du, du kan forbedre din livskvalitet ved at få opereret dine små bryster større, kan du således roligt overveje denne mulighed.

Der er ingen grund til at bruge en masse energi på at være ked af, at du har små bryster, når der i virkeligheden relativt nemt kan ændres på situationen.

Er der nogen risici ved plastikkirurgi?

Der er naturligvis altid en vis risiko forbundet med et kirurgisk indgreb. Synes du, du har for små bryster, og vælger du derfor at få dem opereret større, er det derfor også klart, at du skal have in mente, at der er visse risici forbundet med proceduren.  

I dag er det heldigvis sjældent, der opstår alvorlige komplikationer i forbindelse med en brystforstørrende operation. Det kan ske i ganske få tilfælde, men det er meget sjældent.

Før i tiden har alvorlige komplikationer i forbindelse med kirurgiske indgreb været langt mere hyppige, og der er derfor også en vis sandsynlighed for, at du har hørt en række skrækhistorier om operationer, der er gået galt.

De er typisk af ældre dato, og i dag kan du som udgangspunkt sagtens få opereret din barm større, uden du behøver frygte for komplikationer.

De mest hyppige komplikationer ved kirurgiske indgreb generelt omfatter i dag blandt andet infektioner og blodansamlinger.

Skulle der danne sig en blodansamling, vil det som regel være nødvendigt at operere på ny umiddelbart efter den første operation. En infektion kan behandles på mange forskellige måder afhængigt af typen og omfanget af infektionen.

Kan man amme efter at have fået opereret ens små bryster større?

Ja, som udgangspunkt kan du godt amme efter at have fået foretaget en brystforstørrende operation. Før i tiden har det været udbredt, at kvinder har haft svært ved at amme efter at være blevet opereret i barmen, men i dag ses dette kun ganske sjældent.

Man kan ikke komme uden om, at risikoen for problemer med at amme fortsat er til stede. Den er ganske vist lille, men er du uheldig, kan du godt opleve problemer med at amme efter at have fået foretaget en brystforstørrende operation.

Har du en drøm om at få børn senere hen og i den forbindelse at kunne amme dem selv, kan det således være relevant at overveje at vente med at få opereret dine bryster større.

På den måde er du på den sikre side. Desuden gælder det, at bryster altid ændrer sig en del i forbindelse med amning. Derfor kan det også give god mening at vente med at få korrigeret barmen til efter du har ammet.

Dette er blot en af de mange faktorer, du skal have in mente, hvis du overveje brystkirurgi. Det er en stor beslutning at få foretaget et kirurgisk indgreb, og du bør derfor heller ikke træffe nogen forhastede beslutninger angående netop dette.

Er du meget ked af at have små bryster, kan det imidlertid give god mening for dig at overveje kirurgi, da det kan være med til at forbedre din generelle livskvalitet.  

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5