Alt om hårtransplantation i København

Det er et stort skår i selvtilliden for mange mænd, når de opdager, at de er ved at blive lidt tyndhårede i toppen. Heldigvis er der i dag metoder til at afhjælpe tilstanden, der er langt mere effektive og har beviste resultater, så du kan få din hårpragt tilbage.

Udgivet 03.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Der findes mange gode muligheder i hele verden og er du villig til at rejse, kan du med sikkerhed finde rigtig gode bud på klinikker, der udfører hårtransplantationer i udlandet.

Men du behøver ikke at rejse længere end til vores egen hovedstad for at finde både dygtige og velrenommerede klinikker, der har udført proceduren gennem flere år og har gode resultater på deres CV.

Herunder kan du læse mere om selve indgrebet, hvilke resultater du kan forvente, hvad det koster og, hvilke steder i København, der tilbyder hårtransplantationer. Læs også vores guide til emnet her.

Hvad er en hårtransplantation?

Hvis du er nået hertil er der stor chance for, at du har researchet området en del og allerede ved rigtig meget om, hvad det er du kan forvente og, hvordan det foregår, så her kommer en kort gennemgang af, hvad en hårtransplantation er.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Når der skal udføres en transplantation betyder det helt kort, at der fjernes hår og sunde hårsække fra et sted på dit hoved, hvor der er tæt og rigelig hårvækst. Dette hår indsættes herefter i det område, hvor håret er blevet sparsomt.

Læs om: Hårtransplantation i Tyrkiet

Som regel fjernes via det, der hedder FUT, en strimmel hud fra nakken, som for de fleste er det sidste sted, hvor håret bliver tyndere.

Herefter inddeles strimlen i individuelle hårsække, der implanteres i hovedbunden der, hvor hårvæksten er tynd. Måske skal processen gentages, men for mange vil der i løbet af omkring ½ år allerede være en tydelig hårvækst i det transplanterede område.

Den metode, der bruges mest i dag er dog FUE, hvor der ikke længere skal fjernes store stykker hud, men i stedet bruges en kanyle til at fjerne de individuelle hårsække og implantere dem direkte på det sted, hvor håret er tyndt.

Det er altså hårsækkene, der holder op med at lave hår, når du oplever at blive tyndhåret. I det, der implanteres nye og sunde hårsække kan der igen vokse hår og du kan genopnå det udseende du havde før hårtabet.

Findes der flere forskellige former for hårtransplantationer?

Faktisk findes der tre forskellige måder at transplantere hår på. Det er dog helt klart den form, der er beskrevet ovenfor, der er både mest udbredt og sikrest i forhold til resultatet og risikoen for infektioner.

De tre metoder hedder:

  • FUE – Når man transplanterer enkelte hår
  • FUT – Når man i stedet for enkelte hår transplanterer hele striber af hår fra nakken og om på de steder, hvor håret er tyndt
  • Mikrograting – Når man transplanterer små duske i steder for enkelte hår, for at opnå et fyldigere resultat på kortere tid.

Det er meget forskelligt, hvad forskellige klinikker tilbyder, men der er en overvægt, der tilbyder den første mulighed, FUE, fordi det synes at være den, der har bedst resultater og færrest bivirkninger.

Hvad koster en hårtransplantation?

Det er ikke en billig behandling, og derfor er der også mange, der vælger at tage til udlandet for at få den fortaget. Der er ingen tvivl om, at der er penge at spare.

Der er bare også rigtig mange fordele ved at få foretaget indgreb at denne herhjemme:

  • Der er ingen sprogbarrierer, for selv om de i udlandet kan være rigtig dygtige til at tale engelsk, så kan der blive ting ’lost in translation’
  • Der er mulighed for hurtig hjælp, hivs der skulle opstå komplikationer
  • Du ved, hvad du går ind til, fordi der er både konsultation før og flere konsultationer efter

Det er netop også det, du betaler for, når du vælger at få transplanteret hår herhjemme.

Priserne for en transplantation ligger på mellem 75.000 og 100.000 kroner herhjemme (med mulighed for udsving til begge sider) og det er uden sammenligning nogle af de højeste priser i Europa – men du får også stor sikkerhed og tryghed med i prisen ud over en række andre ting, der ikke følger med, hvis du for eksempel rejser til Tyrkiet for at få foretaget indgrebet.

9/10 danskere som får lavet en hårtransplantation i København er mere end tilfredse med resultaterne (Kilde: Netdoktor). 

Hvor kan du få en hårtransplantation i København?

Der ligger omkring 6 forskellige steder i Københavns midtby der tilbyder hårtransplantationer.

Nogle af dem hedder:

Det er alle steder, der har flotte anmeldelser på Trustpilot, men overvejer du at få foretaget en hårtransplantation, så bør du besøge stederne til en konsultation inden du beslutter dig, så du føler dig tilpas og i trygge hænder på dagen, hvor du skal transplanteres.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Det er en stor fordel, at alle klinikkerne ligger centralt, fordi det betyder, at det både er let at komme til og fra stedet.

Hvorfor skal du få en hårtransplantation i København?

Som skrevet før er der rigtig mange muligheder for at få foretaget indgrebet ude i verden og det kan være rigtig fristende, især fordi vi i Danmark generelt tager flere penge for den slags end i udlandet. Så, hvorfor skal du vælge at få din hårtransplantation foretaget i København?

Det skal du fordi det er lettere og fordi det for rigtig mange vil føles tryggere. Selv om det ikke er et stort indgreb er der for de fleste af os en stor tryghed i at kunne forstå ikke bare det, der bliver sagt direkte til os, men også de samtaler, der foregår omkring os og personalet imellem.

Læs også: Hårtransplantation i Aalborg

Fordelen er også at du i princippet kan være på arbejde både dagen før og dagen efter din transplantation, hvis den bliver foretaget herhjemme og du har muligheden for løbende tjek og efterbehandling, hvos der skulle opstå komplikationer eller du ikke er tilfreds med resultatet.

Gør det ondt at få en hårtransplantation?

Både ja og nej.

Selve indgrebet vil ikke gøre ondt fordi du  bliver bedøvet mens det foregår. I langt de fleste tilfælde er det kun nødvendigt at bruge lokalbedøvelse. Det betyder, at du kan få foretaget indgrebet og komme hjem igen på samme dag – og at smerterne vil kunne klares med almindelig smertestillende bagefter.

Oftest vil det være i nakken, hvor håret er blevet fjernet, at du kan opleve det, der føles om stramninger og kløe i forbindelse med helingen af indsnittet, men rigtige smerter forekommer i følge de fleste behandlere ikke. Er du usikker kan du altid søge råd og vejledning hos det sted du overvejer at søge behandling hos.

Mister du håret igen efter en transplantation?

Det korte svar er nej. Grunden til at håret bliver tyndere hos nogle mænd er, at hovedbund og hårsække påvirkes af hormonet DHT. Heldigvis er det sådan, at netop det hormon ikke har nogen indvirkning på hverken sider eller nakke og derfor vil hår, der transplanteres fra disse områder ikke falde af igen.

Det anbefales dog altid at du venter med at få en hårtransplantation til du har mistet det hår du ’skal’ – altså, til der ikke falder mere af. På den måde undgår du at skulle igennem endnu en behandling for at dække nye områder med tyndt hår.

De fleste bliver tynde i toppen, tindingerne og i panden, hvilket betyder, at det ofte er netop de områder, der skal transplanteres hår til og netop derfor virker det godt at bruge håret fra områder, der ikke tyndes.

Bliver håret fjernet inden en transplantation?

Når du kommer til konsultation hos klinikken i København, hvor du har valgt at få foretaget din hårtransplantation Er det vigtigt, at de kan se, hvordan din hårgrænse ser ud i dag og, hvor der kan transplanteres hår fra.

Derfor vil de fleste klinikker bede dig om at ’lade håret stå’ i en måned inden du skal til konsultation eller i nogle tilfælde bare en måned inden selve operationen.

Det vil væres sådan, at håret fjernes på dagen for indgrebet og oftest vil det blive gjort på klinikken inden du bliver bedøvet. Det bliver gjort for at det er lettere at se, hvor tæt hårene skal sættes og, hvor gode hårsækkene på de hår, der skal transplanteres er.

Dit hår vil vokse ud igen – men nu har du igen fået den gamle hårgrænse og tæthed igen.

Hvor hurtigt vokser dit nye hår ud igen?

Det er en hurtig proces at få håret transplanteret og det går også relativt hurtigt fra det er gjort til du begynder at se resultater.

Du kan regne med en tidslinje, der ser omtrent sådan ud:

  • Efter 6-10 uger vil håret langsomt begynde at vokse
  • Efter ½ år vil du opleve at omkring 60% af håret er begyndt at vokse igen
  • Efter 12-15 måneder vil du kunne nyde det fulde resultat

I begyndelsen vil det nye hår, der vokser ud være meget fint og tyndt, men det skal du ikke lade dig skræmme af, for når de 12-15 måneder er gået vil håret være blevet kraftigere og tykkere, så du kan se det endelige resultat og igen gå rundt uden hat eller kasket.

Kommer der ar i nakken efter en hårtransplantation?

Det kommer an på, hvilken metode den klinik du vælger benytter. I København er det langt de fleste, der bruger den beskrevne FUE metode, hvor der benyttes en kanyle til at fjerne individuelle hår frem for større områder.

Vælger du en klinik, der udfører din transplantation på den måde vil arene være ikke eksisterende og du vil kunne nyde dit nye hår uden at skulle spekulere på et langt, potentielt synligt ar i nakken.

Får du transplanteret med FUT metoden kan du forvente et langt ar i nakken der, hvor håret er blevet fjernet og der vil også være flere smerter forbundet med helingsprocessen.

For mange vil det, at transplantationen er diskret og usynlig være en stor del af det færdige resultat og derfor kan tanken om ar i nakken også være afskrækkende for de fleste.

Er der risiko forbundet med at få en hårtransplantation?

Ligesom med alle andre indgreb af mindre eller større grad vil der være risici. Hårtransplantationer er ingen undtagelse. Dog er det sådan, at man med ret stor sikkerhed kan sige, at risikoen for komplikationer er størst ved mikrografting og FUT mens der stort set ikke er nogen risiko forbundet med FUE, hvis det foretages af en autoriseret læge og under ordentlige forhold.

De mest almindelige bivirkninger vil være:

  • Hævelse
  • Ømhed
  • Kløe ved heling
  • Yderligere hårtab efter transplantationen, så du får brug for at få fyldt op igen

Det er altså ikke de store bivirkninger, der er ved transplantationen og derfor kan du også være rolig, når du vælger at få foretaget din hårtransplantation på en klinik i København.

Hvad skal du gøre efter en hårtransplantation?

Langt de fleste klinikker – hvis ikke alle – sørger for at du får en grundig vejledning med, så du kan gøre det helt rigtige for dit nye hår og områderne, hvor de er fjernet fra.

Læs også: Hårtransplantation i Aarhus

Det betyder, at du i nogle tilfælde vil modtage en startpakke med alle produkter du får brug for i den første tid og i andre tilfælde vil få tilsendt en liste og eventuelle recepter, så du kan hente produkter og medicin enten umiddelbart inden eller efter dit transplantation er udført.

Hvis du vil opnå det bedste resultat er det rigtig vigtigt at du følger din vejledning til punkt og prikke – hvilket igen viser en fordel ved at vælge en klinik i København. Du vil her ikke bare få de danske vejledninger, men også produkter og medicin med danske indlægssedler.

Vælg med omhu og få glæde af dit nye hår resten af livet!

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5