Hårtransplantation af øjenbryn

Øjenbrynet er ansigtets billedramme. Det er med til at forme dit ansigt og bringe det smukke frem i øjnene. Men hvad hvis ens øjenbryn er tynde og bare nægter at vokse ud?

Udgivet 20.06.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Det kan hos nogle mennesker gå ud over selvtilliden, og det er helt forståeligt. Vi ønsker alle at føle os godt tilpas i vores krop, og det kan være svært for mange, som døjer med mangel på øjenbryn.

Ønsker du mere fyldige øjenbryn, så kan løsningen være en øjenbrynstransplantation.

Før i tiden var øjenbrynstransplantation noget man anvendte på patienter med for eksempel brandsår. I dag er det en mere udbredt ting, som er tilgængelig for alle.

Om du taber hår ved øjenbrynene, eller om det bare er fordi du ønsker mere fylde, så kan en øjenbrynstransplantation i dag altså være løsningen.

I denne artikel har vi samlet alt, hvad der er værd at vide om denne type hårtransplantation. Så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvad en øjenbrynstransplantation indebærer – og om det er kunne være noget for dig.

Grunde til tab af øjenbryn

Der findes forskellige grunde til, at man mister fylden i øjenbrynene. Herunder nogle af de meste normale grunde:

Du bliver ældre

For mange mennesker er det en naturlig ting, at hårvæksten mister sin pragt, i takt med at man bliver ældre. Det er en meget normal del af aldringsprocessen, som vi alle kommer til at gennemgå.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Det skyldes, at dit stofskifte ændrer sig. Det kan skabe en ubalance, som medfører hårtab.

Stress

Hårtab kan også fremprovokeres af for eksempel stress.

Egen påvirkning

Tynde øjenbryn kan dog også sagtens være et resultat af egne handlinger.

Har du for eksempel fjernet hår ved øjenbrynene ved at plukke eller vokse dem, kan det oftest føre til permanente tynde bryn.

Det er nemlig begrænset, hvor mange gange du kan hive hår ud med roden. På et tidspunkt stopper det med at vokse ud igen.

Bivirkning af medicin

Derudover kan hårtab også være en bivirkning af medicin. Det kan for eksempel være gigtmedicin, eller hvis du er i behandling for cancer. Især ved behandling af cancer er der en stor risiko for at tabe håret, og altså også dine øjenbryn.

Hvordan foregår en hårtransplantation af øjenbrynene?

En øjenbrynstransplantation foretages hos en klinik, der er specialister i netop hårtransplantationer.

Der findes flere forskellige hårklinikker i Danmark og i udlandet, som har erfaring med, blandt andet, hårtransplantation af øjenbrynene.

FUE-teknikken

Til behandling bruger de fleste klinikker den revolutionerende FUE-teknik.

Ved denne teknik tages der hår fra et donorområde på kroppen. Dette område er som regel i nakken. Her transplanteres der et hår ad gangen for at skabe det mest naturlige resultat.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Det betyder, at indgrebet er en tidskrævende proces. Der skal bruges omkring 400 hårsække. Dette tal varierer selvfølgelig alt efter dit behov og ønske.

 

Hårene fra nakken påføres herefter på det ønskede område ved øjenbrynene og kan tage lang tid afhængig af mængden der skal ”flyttes”.

Selvom behandling varer nogle timer, så er det noget, som kan ordnes på en enkelt dag.

Mange mennesker vælger også at få tatoveret et øjenbryn inde under hårene udover transplantationen. Det kan være med til at give de transplanterede øjenbryn et mere naturligt look.

Efter transplantationen

Indgrebet er forholdsvis smertefrit, og der er derfor sjældent et behov for at tage smertestillende medicin efterfølgende.

Du kan efter din øjenbrynstransplantation tage direkte hjem. Allerede dagen efter kan du gå tilbage til dine daglige aktiviteter. Det involverer sport, arbejde og andre daglige gøremål.

Der vil, som der oftest er ved indgreb, være tydelige sår. Dette er dog noget, som hurtigt heler. Det tager cirka 5-7 dage for sårene at hele.

Derudover tager det yderligere et par uger, før resultatet begynder at kunne ses. De transplanterede hår skal nemlig lige have tid til at sætte sig samt vokse ud.

Læs også om transplantation af skæg

Det kan være frustrerende, når man selvfølgelig glæder sig til at se resultatet. Men bare rolig, din tålmodighed vil betale sig.

Når hårene har fået sin tid til at vokse ud, bliver resultatet super flot og naturligt. Du kan her begynde at forme dem, som du ønsker. Dine nye øjenbryn hår vil opføre sig som resten af dine hår.

Du vil ikke kunne mærke eller se forskel på de transplanterede hår og dine naturlige øjenbryn.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan ske hårene skal trimmes, da de er taget fra nakken. Snak eventuelt med klinikken om hvordan brynene bedst passes.

Fordelene ved en øjenbrynstransplantation?

Fordelen ved en øjenbrynstransplantation er selvfølgelig, at du får tykkere og mere fyldige bryn. Hvor det i 1990’erne var meget moderne med helt tynde bryn, er det i dag helt omvendt. I dag må brynene gerne kunne ses tydeligt.

Du kan selv bestemme hvor meget eller hvor lidt, der skal gøres ved dem. Igennem en konsultation med din hårklinik finder i frem til den bedst løsning for dine ønsker.

En hårtransplantation kan være med til at styrke selvtilliden, som oftest godt kan lide under et ufrivilligt hårtab eller bare en generel utilfredshed ved tynde øjenbryn.

Nogle folk får lavet indgrebet for at dække ar i øjenbrynet. Behandling kan altså også bruges til at skjule ar som er til gene.

Pris for en øjenbrynstransplantation

Prisen for en transplantation afhænger meget af, hvor meget du skal have lavet. Er det et større indgreb, så tager det længere tid, og prisen vil selvfølgelig være herefter.

Det kan derfor være svært at sige, hvad det præcist kommer til at koste, da der er mange faktorer, som spiller ind.

Prisen afhænger for eksempel også af, hvor du vælger at få lavet behandlingen. Nogle steder starter prisen ved 15.000 kr., andre steder ved 25.000 kroner. Hvilket for mange kan være mange penge.

Her er det vigtigt at huske på, at en hårtransplantation er permanent. Det er altså en investering i dit udseende, som vil vare ved og glæde dig og flere år.

Nogle klinikker tilbyder også hjælp til finansiering af din øjenbryns transplantationen, hvis det halter lidt med økonomien.

For at finde ud af hvad det præcis vil koste dig, bør du kontakte din valgte hårklinik. De vil kunne hjælpe med at finde frem til en konkret pris på det ønskede indgreb.

Nogle steder behøver du ikke engang at ringe til klinikken, da der tilbydes gratis online-konsultationer.

Det er dog at anbefale, at du har en reel samtale med klinikkens kirurg. På den måde kan du også mærke efter, om det er et sted, du føler dig tryg ved, hvilket er mindst lige så vigtigt.

Sørg for at lave et forarbejde før du vælger

Det bedste du kan gøre, det er at kontakte flere klinikker og indsamle forskellige tilbud. På den måde kan du spare lidt penge. Nogle steder tilbyder de endda at prismatche.

Det kan altså godt betale sige at gøre sit forarbejde ordentligt. Du bør dog altid huske på, at prisen ikke er alt. Kvalitet er selvfølgelig også faktor man skal have med i sin overvejelse.

Undersøg den valgte klinik og forhør dig eventuelt online eller hos folk der har erfaring med stedet. Lav din research ordentligt, så du får valgt det helt rigtige sted for dig og slipper for en ubehagelig overraskelse.

Bivirkninger ved hårtransplantation af øjenbrynet

Nogle mennesker vil kunne opleve, at der er forskellige bivirkninger forbundet ved hårtransplantation.

Der er ikke nogen decideret alvorlige bivirkninger, og det er sjældent patienter oplever dem, men det er rart at kende til, hvilke konsekvenser behandling kan have.

poseidon klinikken

Poseidon årets klinik i 2020

På Poseidon Klinikken møder du en af verdens bedste læger inden for den avancerede ikke-kirurgiske hårtransplantation. 

Læs mere
9.5score
Ad

Så herunder kan du se nogle af de bivirkninger, som langt de færreste vil opleve at få:

Sart og hævet hud

Huden omkring øjenbrynene er meget sart, derfor kan det opleves at, den vil være hævet. Dette er dog noget, som, ligesom med sårene, forsvinder hurtigt igen.

Infektion i hårsækkene

Du kan også opleve at følsomheden i huden ændres, eller i værste tilfælde, at det går infektion i hårsækkene.

Ujævnheder

Der kan derudover forekomme ujævnheder på det område, hvor indgrebet er foretaget. Det skyldes, at der kan være områder, hvor der er arvæv. Ujævnhederne er dog ikke permanente, og de vil fortage sig samt heles i det første års tid efter operationen.

Det er ikke rart at opleve bivirkninger, selvom de umiddelbart er meget harmløse. Det kan gøre dig utilpas og i nogle tilfælde også virke lidt skræmmende. Oplever du ovennævnte, eller andre, bivirkninger, bør du altid kontakte klinikken.

Oftest vil du, inden hårtransplantationen, have været til en konsultation. Her er det normalt at blive oplyst om de forskellige bivirkninger, så du er forberedt, hvis uheldet skulle være ude.

 

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5